• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.06.2022

17:05

ŠMIT ZAKUCAO PROPAST BiH! Dodik se oglasio nakon nove odluke Visokog predstavnika!

Beta/Tanjug/Fotoilustracija

Balkan

ŠMIT ZAKUCAO PROPAST BiH! Dodik se oglasio nakon nove odluke Visokog predstavnika!

Podeli vest

Povodom nametnute odluke Kristijana Šmita o finansiranju izbora u BiH, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ističe da je to potvrda da BiH ne postoji kao suverena država i ovo je, kaže, "zakucavanje te propasti" od tako neodgovornih lica i struktura

- BiH ne postoji kao suverena država, ona je propala, a ovo je zakucavanje te propasti od strane tako neodgovornih lica i struktura - rekao je Dodik u izjavio za Radio Republike Srpske.

Istakao je da međunarodni predstavnici pokušavaju da se nametnu kao odlučujući faktor u BiH.

- Kristijan Šmit nema formalno imenovanje, nema bonska ovlašćenja niti može da interveniše u BiH - rekao je Dodik.

U situaciji kada je Savet ministara rešio značajan deo tog problema, očigledno je, ističe Dodik, da je njihova namera da se oni nametnu kao faktor odlučivanja u BiH i da time pogaze sve demokratske institucije, a samim tim i BiH, prenela je RTRS.

Šmit je nametnuo odluku da se Centralnoj izbornoj komisiji BiH prebaci 12,5 miliona KM za organizaciju i sprovođenje Opštih izbora zakazanih za 2. oktobar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kiza

pre 1 godinu

O čemu ti bitango pričaš. Nikada ne bi došao na vlast kao povetarac na Balkanu da ti isti visoki predstavnici nisu satrli jedinu drzavotvornu stranku u RS. Sada tebi smeta sto će se izbori održati I sto je neko, ko god bio doneo odluku, da se izbori odrze. Tvoj problem je sto vise ne možeš DA zoveš ljude iz CIK BiH I DA I'm narediš koje rezultate DA saopšte. Gotov si BajA, a sa njim I ti štetočino Vučićeviću.

grof01

pre 1 godinu

Ne lupajte. Mile Ronhill je zakucan na način da je i tabla(tzv.rs) popucala!!! :)))

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija