• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Srpska info

10.06.2022

16:56

Stiže pomoć u vidu 25kg brašna i dve litre ulja! Pravo polažu svi socijalno ugroženi u Srpskoj

Balkan

Stiže pomoć u vidu 25kg brašna i dve litre ulja! Pravo polažu svi socijalno ugroženi u Srpskoj

Podeli vest

Za sve korisnike prava na novčanu pomoć u oblasti socijalne zaštite u Republici Srpskoj biće obezbeđeno po 25 kilograma brašna i dve litre ulja, odlučeno je na jučerašnjoj sednici Vlade Republike Srpske

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o dodeli pomoći korisnicima prava na novčanu pomoć u oblasti socijalne zaštite i Crvenom krstu RS, te zadužila Ministarstvo trgovine i turizma da iz zaliha merkantilne pšenice nabavljene u postupku interventne nabavke obezbedi po 25 kilograma brašna i dve litre ulja za sve korisnike prava na novčanu pomoć u oblasti socijalne zaštite u skladu sa evidencijama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i 500.000 kilograma brašna za potrebe Crvenog krsta RS – saopšteno je iz Biroa Vlade RS.

Isporuku pomoći organizovaće Ministarstvo trgovine i turizma u koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite i Crvenim krstom Republike Srpske.

Novčanu pomoć inače ostvaruju pojedinci nesposobni za rad, kao i  porodica u celini čiji članovi nisu sposobni za rad, koji nemaju vlastitih prihoda ili čiji su ukupni prihodi za izdržavanje ispod nivoa novčane pomoći utvrđene zakonom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija