• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTRS

26.06.2022

12:30

"NEPRIJATELJI, MUSLIMANI I HRVATI HTELI SU DA NAS... ALI NISU USPELI!" Dodik u govoru istakao zašto je "Koridor života" ključni trenutak za Srpsku i Srbiju

RTRS photo

Balkan

"NEPRIJATELJI, MUSLIMANI I HRVATI HTELI SU DA NAS... ALI NISU USPELI!" Dodik u govoru istakao zašto je "Koridor života" ključni trenutak za Srpsku i Srbiju

Podeli vest

Herojska Vojska Republike Srpske prije 30 godina probila je "Koridor života" i spojila Srpsku sa Srbijom, što je bio ključni trenutak u njenom nastanku, razvoju i postojanju, izjavio je srpski član Predsjednštva BiH Milorad Dodik.

- Da nije bilo bitke za Koridor i da nismo uspeli, pitanje je da li bi bilo Republike Srpske - istakao je Dodik na obiležavanju 30 godina od operacije Koridor.

Dodik je podsetio da su "neprijatelji, muslimani i Hrvati pomognuti međunarodnim faktorom hteli da nas zatvore, kako bi se predali ili asimilrali, ali u tome nisu uspeli".

- Imali smo generale Talića, Simića, Kelečevića, državnu vlast, policiju i donesene su odluke koje su morale da budu. Republika Srpska je jedini uslov našeg opstanka. Dok živi Srpska ovde će živeti Srbi. Ljubav koju 30 godina imamo prema Srpskoj govori da smo pokazali sposobnost da odbranimo mir - poručio je Dodik.

U Dugoj Njivi kod Modriče danas se u organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova obeležava 30 godina od proboja Koridora 1992. godine. U manastiru Svetog velikomučenika kneza Lazara služena je sveta liturgija čime je počelo obeležavanje. Liturgiju je služio arhijerejski namesnik dobojski Mirko Nikolić sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve sa područja Modriče i Doboja, a prisustvovao veliki broj vernika. Nakon liturgije služen je parastos i položeni su venci i cveće na spomenik poginulim borcima.

Foto: RTRS photo

Operacija Koridor

Operacija Koridor je trajala od 14. do 28. juna na području Posavine i omogućila je spajanje zapadnih delova Srpske i Republike Srpske Krajine sa ostalim delovima Srpske i Srbijom.

Prema podacima Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica, u operaciji Koridor poginulo je 877 pripadnika Vojske Republike Srpske, 15 pripadnika MUP-a Srpske i 17 pripadnika MUP-a Republike Srpske Krajine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija