• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.07.2022

15:41

POGLEDAJTE, OVO SU SRPSKE ŽRTVE! Porodice stradalih kod Bratunca postavile fotografije 3.267 ubijenih Srba kako bi ih videli oni koji dolaze da žale žrtve iz Potočara!

Balkan

POGLEDAJTE, OVO SU SRPSKE ŽRTVE! Porodice stradalih kod Bratunca postavile fotografije 3.267 ubijenih Srba kako bi ih videli oni koji dolaze da žale žrtve iz Potočara!

Podeli vest

Uz regionalni put Bratunac-Potočari danas su postavljene fotografije 3.267 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja ubijenih i poginulih u proteklom ratu u BiH

Načelnik bratunačke opštine Srđan Rankić rekao je za agenciju Srna da su fotografije postavili članovi porodica poginulih uz njegovu saglasnost i podršku s ciljem da se ukaže da su na ovom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni mnogi zločini za koje niko nije odgovarao.

- Prošlo je 30 godina a niko nije odgovarao za 3.267 ubijenih Srba od kojih je skoro polovina bilo civila koji su ubijeni u svojim kućama i dvorištima. Na ovaj način želimo da ukažemo da za ubijene Srbe nema zemaljske pravde - kazao je Rankić.

On je dodao da su fotografije ubijenih Srba postavljene da ih vide međunarodni predstavnici kada budu dolazili na komemoraciju nastradalim bošnjačkim vojnicima u Potočarima 11. jula.

- Redovno dolaze na ovu komemoraciju, iako se radi o poginulim vojnicima dok se ne interesuju za srpske civilne žrtve. Možda će ove fotografije izazvati nečiju savest i reakciju da se zapita kako je moguće da za toliko ubijenih niko nije odgovarao - rekao je Rankić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija