• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

10.07.2022

15:00

"NIKADA NEĆEMO ODUSTATI OD ISTINE!" Reakcije iz Srpske na uklanjanje fotografija srpskih žrtava u Bratuncu

printscreen

Balkan

"NIKADA NEĆEMO ODUSTATI OD ISTINE!" Reakcije iz Srpske na uklanjanje fotografija srpskih žrtava u Bratuncu

Podeli vest

Predsednik Republičke organizacije porodica poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Veljko Lazić izjavio je da ta organizacija nikada neće odustati od dokazivanja istine o stradanju Srba u Podrinju i drugim područjima u proteklom ratu

Lazić je za Srnu rekao da ih u toj nameri neće zaustaviti nikakvi pritisci međunarodnih zvaničnika na pravosuđe Republike Srpske.

"Pritiskom na pravosuđe Republike Srpske da se uklone fotografije poginulih boraca Vojske Republike Srpske i srpskih civilnih žrtava sa javnih površina u Bratuncu, po nalogu tužioca Okružnog tužilaštva Bijeljina, međunarodni zvaničnici još jednom pokazuju da su na strani Bošnjaka, te da ih ne zanimaju srpske žrtve rata, pravda i istina", ocenio je Lazić.

Prema njegovim rečima, deo međunarodne zajednice nakon rata duži niz godina u sprezi sa bošnjačkim političkim i vojnim zvaničnicima smišljeno radi na minimiziranju srpskih žrtava rata, a veličanju bošnjačkih u proteklom ratu, kako bi u svetu bila stvorena iskrivljena slika da su u BiH jedino stradali Bošnjaci i Hrvati, ali ne i Srbi.

"Njihova konačna namera i cilj je da se Srbi prikažu kao zločinci i "genocidan" narod, kako bi pokušali ukinuti Republiku Srpsku i proglasiti je "genocidnom", smatra Lazić i ističe da to nikada neće dozvoliti srpski narod i zvaničnici Republike Srpske.

Predsednik Saveza logoraša Republike Srpske Anđelko Nosović ocenio je da je nalog za uklanjanje fotografija poginulih boraca Vojske Republike Srpske i srpskih civilnih žrtava sa javnih površina u Bratuncu još jedan je u nizu dokaza koliko se srpske žrtve degradiraju i ne priznaju.

Nosović je istakao da međunarodni zvaničnici napokon treba da vide "užasan zločin koji se desio oko Srebrenice".

Tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina naložio je uklanjanje fotografija poginulih boraca Vojske Republike Srpske (VRS) i srpskih civilnih žrtava sa javnih površina u Bratuncu, što su porodice žrtava i učinile, saopšteno je juče iz Policijske uprave Zvornik.

Članovi porodica poginulih boraca VRS i civilnih žrtava rata juče su uz regionalni put Bratunac - Potočari postavili fotografije 3.267 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja ubijenih i poginulih u proteklom ratu, s ciljem da se međunarodnim zvaničnicima ukaže da su na tom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni mnogi zločini za koje niko nije odgovarao, podseća Tanjug.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija