• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

10.07.2022

18:41

POČELO JE, FRONT NEĆE STATI UZ ABAZOVIĆA! Medojević: Parlamentarni izbori jedino rešenje, Dritan je lažov i prevarant... NEMA MIRA U CRNOJ GORI!

Printskrin

Balkan

POČELO JE, FRONT NEĆE STATI UZ ABAZOVIĆA! Medojević: Parlamentarni izbori jedino rešenje, Dritan je lažov i prevarant... NEMA MIRA U CRNOJ GORI!

Podeli vest

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević pozvao je na održavanje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, nakon što je Predsedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) odlučilo da uskrati podršku vladi

Medojević je rekao da su izbori jedino legitimno rešenje kada jedna vlada izgubi podršku većine koja ju je izabrala, prenosi RTCG.

- Nije u skladu sa evropskim standardima niti praksom razvijenih demokratskih zemalja da se nakon izbora menjaju parlmentarne većine i formiraju nekakve nakaradne ad hok veštačke većine - rekao je Medojević.

On je rekao da kada je 42. Vlada bivšeg premijera Zdravka Krivokapica izgubila podšku većine koja je izabrala i izglasala tu Vladu, "jedino održivo, ispravno i demokratsko rešenje je bilo skraćenje mandata saziva Skupštine i zakazivanje vanrednih parlamentarnih izbora".

Medojević je ocenio da je DPS ušao u, kako je naveo, "politički hazard sa Abazovićem, verujući u njegov politički i ljudski integritet i reč koju im je dao".

- DPS je pokušao da stvaranjem nove neprincipijelne, nelegitimne i protivustavne većine, iza koje ne stoji izborna volja građana, formira 43. Vladu politickim inženjeringom, korumpiranjem delova parlamentarne većine (URA i SNP) kako bi neutralisao političku volju ubedljive većine građana iskazanu na izborima 30.8.2020 - rekao je lider PzP-a i ocenio da je to "danak neiskustvu".

On je rekao da je DPS u želji da politički ošteti Demokratski front i spreči neophodne sistemske promene i demontažu "bolesnog lopovskog sistema" prihvatio Abazovića kao spasonosno rešenje.

Medojević je Abazovića nazvao "lažovom i prevarantom" koji "ne zna ni šta znači integritet".

- Izbori, ako smo za Crnu Goru. Izbori, ako smo za Evropu. Izbori ako smo za poštovanje narodne volje - zaključio je Medojević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija