• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

11.07.2022

13:23

ABAZOVIĆU, I ŠTO ĆEMO SAD?! Knežević pljusnuo šamar Dritanu, kratko, ali jasno! Lekcija tek sledi! Lider DF-a sprema posebno pitanje za Premijerski sat...

Balkan

ABAZOVIĆU, I ŠTO ĆEMO SAD?! Knežević pljusnuo šamar Dritanu, kratko, ali jasno! Lekcija tek sledi! Lider DF-a sprema posebno pitanje za Premijerski sat...

Podeli vest

Sednica na kojoj će poslanici postavljati pitanja premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću zakazana je za 20. jul, a jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević postaviće na Premijerskom satu pitanje Abazoviću: "I, što ćemo sad?

Kako je saopštio, na sednici će obrazložiti svoje pitanje, preneo je sajt RTCG.

- Na osnovu člana 187 Poslovnika Skupštine Crne Gore, predsedniku Vlade Crne Gore, Dritanu Abazoviću, postavljam sledeće pitanje: I, šta ćemo sad" - navodi se u dopisu Kneževića predsednici Skupštine Crne Gore Danijeli Ðurović.

Predsedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) saopštilo je u nedelju da je vlada Crne Gore izgubila podršku te stranke zbog, kako se tvrdi, napuštanja evropske agende.

U saopštenju posle sednice Predsedništva DPS, na kojoj je raspravljano o daljim potezima nakon što je vlada u petak usvojila Predlog Temeljnog ugovora sa SPC, izraženo je žaljenje zbog promene političkog kursa vlade kojom je, kako se ocenjuje, "suprotno političkom sporazumu o njenom formiranju, vlada napustila prioritetni zadatak ispunjavanja obaveza iz agende evropskih integracija i ishitreno, neodgovorno i bez konsultacija sa stručnom javnošću ušla u zaključivanje Ugovora sa SPC".

Foto: Printskrin

Milan Knežević poslao poslaničko pitanje premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću


DPS, između ostalog, smatra da je vlada time nanela neprocenjivu štetu državnim interesima Crne Gore i da je takvom promenom prioriteta propuštena prilika da se obezbedi snaženje konsenzusa proevropske politike, a umesto toga, "bespotrebno i autodestruktivno, potencirane stare podele u Crnoj Gori".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Kakav cirkusan ovaj Knezevic. Prvo prica o rijalitiju u skupstini a sada koristi reci kvazi pesme.

Normalac

pre 1 godinu

Ovaj ćelavi, što je od svog nastanka bio i ostao tuđa pudlica, sada po vama, ubdbaške udvorice, ispade neki junak, neki mangup?

Žigolo

pre 1 godinu

Vrlo "inteligentno", ovakvim saopštenjem DPS je javno obavestila javnost da je sastavni deo "evropske agende" šikaniranje Seba u Crnoj Gori, negiranje SPC, pokušaj otimanja imovine i hramova SPC i nasilno proglašenje nekakve CPC - drugim rečima Đukanović sve to radi po nalogu i diktatu iz Brisela. Ko nije do sada verovao u to sada ima potvrdu od samog DPS. Onaj ko je sastavljao saopštenje nije razmišljao niti mu je palo na pamet šta otkriva ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija