• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2022

10:23

PENZIJU DOBIO KAO DETE! Najstariji korisnik PIO fonda ima 103 godine, penziju prima 80 GODINA!

Pixabay

Balkan

PENZIJU DOBIO KAO DETE! Najstariji korisnik PIO fonda ima 103 godine, penziju prima 80 GODINA!

Podeli vest

Najstariji korisnik Fonda PIO Republike Srpske ima 103 godine i penziju prima 80 godina, izjavio je direktor Fonda Mladen Milić

On je pojasnio da je reč o porodičnom penzioneru, koji je to pravo dobio još kao dete sa invaliditetom 1958. godine.

- Iz godine u godinu imamo trend rasta dužine korišćenja prava na penziju koji trenutno iznosi 17,5 godina prosečno za svih 273.300 korisnika prava, što je za gotovo dve godine više u poslednje dve decenije - rekao je Milić u izjavi za Srnu.

On je dodao da je mnogo faktora koji utiču na to, a naveo je izuzetno veliki napredak medicine u lečenju svih bolesti, napredak tehnologije, poboljšanje uslova rada i komforniji način života.

Prema Milićevim rečima, u matičnoj evidenciji korisnika prava Fonda je zaključno sa 30. junom ove godine 273.300 penzionera, od kojih više od 52.200 živi van Republike Srpske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija