• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.07.2022

09:14

Strahoviti požari u Sloveniji, Srbija u pomoć poslala dva helikoptera i 13 ljudi!

Reuters

Balkan

Strahoviti požari u Sloveniji, Srbija u pomoć poslala dva helikoptera i 13 ljudi!

Podeli vest

Republika Srbija uputila je pomoć Republici Sloveniji zbog požara. Upućen su dva helikoptera MUP-a sa 11 članova helikopterske jedinice i dva pripadnika Sektora za vanredne situacije

Požar je na zavatio više od 2.000 hektara u Sloveniji.

Gašenje vatre odvija se sa kopna i iz vazduha, a osim srpskih, helikopterima slovenačke vojske pomažu i letelice za gašenje iz Italije, Hrvatske, Austrije i Slovačke.

 

Foto: Reuters

Nadljudska borba sa vatrenom stihijom

Premijer Robert Golob najavio je sinoć zakon kojim će podrucjima zahvaćenim požarom biti nadoknađena šteta.

“Nadoknadićemo im štetu nastalu u ovom požaru, a država će preuzeti i troškove koje imaju pogođene opštine sa održavanjem požarne bezbednosti”, kazao je Golob za Televiziju Slovenija.


 

Foto: Reuters

Vatra guta sve pred sobom

On je ranije rekao da će Slovenija iduću požarnu sezonu docekati spremnija i kad je reč o gašenju iz vazduha, jer smatra da je sada previše zavisna od solidarne pomoći iz susednih država.

Podaci

U poslednja 24 sata je bilo 162 intervencije - 145 na otvorenom, 24 na građevinskim objektima, 6 na saobraćajnim sredstvima.

Od početka jula u Srbiji je bilo 3.000 poćara, od toga čak 2.200 na otvorenom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija