• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

22.07.2022

12:43

POZNATI BOSANSKI POLITIČAR NAVALIO NA AMERIČKU NOVINARKU?! Skandal u hotelskoj sobi u Sarajevu! Samanta Pauer obelodanila detalje neprijatnog događaja!

Reuters

Balkan

POZNATI BOSANSKI POLITIČAR NAVALIO NA AMERIČKU NOVINARKU?! Skandal u hotelskoj sobi u Sarajevu! Samanta Pauer obelodanila detalje neprijatnog događaja!

Podeli vest

Aktuelna direktorka američke Agencije za međunarodni razvoj (USAD) Samantha Pauer, nekada ratni izveštač sa područja BiH obelodanila je skandalozne detalje svog susreta sa bosanskim političarem Harisom Silajdžićem

Pauer je u svojim memoarima navela neprijatnost koju je doživela sa bošnjačkim političarem, tadašnjim, kako kaže, premijerom BiH čije ime ne pominje, ali je jasno da je reč o nekada ministru spoljnih poslova i članu Predsedništva BiH Harisu Silajdžiću, piše sarajevski Avaz.

Avaz piše da se Pauer u svojim memoarima "The Education of an Idealist", objavljenim pre tri godine, priseća mnogih događaja iz svoje, kako navode, impresivne novinarske, akademske i diplomatske karijere, a u jednom delu otkriva kako je "doživela traumatičnu neugodnost" dok je izveštavala o ratu u Bosni i Hercegovini od, kako je navela "premijera Bosne i Hercegovine".

U jednom delu ona piše o tome kako je sa koleginicom Stejci Saliven, tada spoljnom saradnicom "Newsweeka" krenula u potragu za vodom za kupanje u Sarajevu, ali su bile zaustavljene zbog kršenja policijskog časa, pa su završile u sarajevskom zatvoru.

Foto: Printskrin Yotube

Neprijatne optužbe... Haris Silajdžić


"Nakon što mi je omogućen telefonski poziv, umesto američkog ambasadora u Sarajevu, nazvala sam bosanskog premijera kojeg sam do tada često intervjuisala i koji je bio na glasu kao zavodnik", napisala je Pauer.

Iako ne spominje ime "bosansko - hercegovačkog premijera" i iole upućenom čitataocu je jasno da se radi o Harisu Silajdžiću, ratnom ministru spoljnih poslova, a kasnije i premijeru BiH, navodi Avaz.

"Činilo se da uživa u korišćenju svojih veza kako bi obezbedio naše oslobađanje, tako da smo za nekoliko sati mogle biti na putu kući", piše Pauerova.
 

Foto: Reuters

Samanta Pauer, nije spomenula ime političara, ali...

Nekoliko meseci kasnije, navodi, pristala je na razgovor sa već spomenutim premijerom u zagrebačkom hotelu, dok se spremao da otputuje u SAD kako bi lobirao kod Klintove admiinistracije u Vašingtonu.

"Kad sam stigla u hotelsku sobu u koju me uputio jedan od premijerovih saradnika, očekivala sam da će me dočekati neko iz njegove pratnje. Umesto toga, na vratima sobe dočekao me lično premijer, gotovo potpuno neodeven. Bila sam toliko šokirana da sam, umesto da pobegnem kako je trebalo da učinim, prešla prag njegove hotelske sobe kao na auto-pilotu", piše Pauerova i dodaje:

"Sledećih petnaestak minuta provela sam izbegavajući njegova neprestana udvaranja i pokušaje da me zagrli, dok sam ga istovremeno, uzalud, nagovarala da započne naš dogovoreni razgovor. Nakon što mi je rekao da ga ne zanima previše ispitivanje o ratu koji je pogodio njegov narod, spremila sam se i otišla", piše Pauer u knjiži, objavio je Avaz, a preneo portal Dnevnik.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 2 godine

Gledao je Amer filmove pa pokusao da iskopira scenu iz jednog od njih. Zamislite samo kako se ponasao i sta je radio zenama koje nisu americke novinarke. Sta li je radio srpkinjama.

sledeća vest

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija