• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rt herceg novi

03.08.2022

08:04

VATROGASCI IZ CELE BOKE SU U NJIVICAMA, ovo je najnovija informacija sa terena!

Printskrin RT Herceg Novi

Balkan

VATROGASCI IZ CELE BOKE SU U NJIVICAMA, ovo je najnovija informacija sa terena!

Podeli vest

Popravlja se situacija na požarištu u Njivicama. Pripadnici Službe zaštite i spasavanja uspeli su donekle da obuzdaju vatrenu stihiju. U gašenje se konačno uključio i helikopetr Vojske Crne Gore

 

Kako za RT Herceg Novi navodi komandir Zlatko Ćirović, veliki problem predstavlja vetar koji se ne stišava.

– Požar je i dalje aktivan, jedan deo je pod kontrolom. Međutim, zapadno prema Žvinjama nije još uvek, tako da se avijacija Direktorata bazirala da taj deo preseče – kazao je on.

Ćirović veruje da bi situacija bila mnogo bolja ukoliko bi vetar stao, jer bi uz asistenciju vatrogasaca sa terenena, avijacija mogla da sanira požarište u relativno kratkom roku. Kada je reč o pomoći, vatrogasci iz cele Boke su u Njivicama.

– Kod nas su trenutno kolege iz Kotora i Tivta, kao i dobrovoljna društva. Kao i uvek na videlo je izašla solidarnost u ovakvim situacijama – ističe on.

Na trenenu je sinoć bilo više od 50 vatrogasaca i 10 cisterni, a u logistiku su uključeni i privatnici.

Podsetimo, požar na Njivičkom putu izbio je u utorak u 8 sati i 50 minuta. Vatra se, pomognuta vetrom, veoma brzo raširila, izgoreo je jedan napušteni objekat, a oko 15 kuća bilo je u neposrednoj opasnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija