• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

11.08.2022

18:34

DVODNEVNA DRAMA ZBOG POŽARA ZAVRŠENA! Uspostavljen železnički saobraćaj Sutomore-Bar

informer rs

Balkan

DVODNEVNA DRAMA ZBOG POŽARA ZAVRŠENA! Uspostavljen železnički saobraćaj Sutomore-Bar

Podeli vest

Nešto posle 15 časova uspostavljen je železnički saobraćaj između Sutomora i Bara, a noćni voz iz Bara za Beograd će krenuti po redu vožnje, saopšteno je iz Železničkog prevoza i Železničke infrastrukture

Železnički saobraćaj obustavljen juče u 18:43 minuta na delu pruge između stanica Sutomore i Bar, zbog požara koji je zahvatio veliku površinu pored pruge i intervencije vatrogasne službe.

Požar se, kažu, velikom brzinom proširio zbog vetra pa je jednim delom zahvatio sami kolosek gde je došlo do oštećenja pružnih pragova i kablovskih instalacija koje se nalaze uz pružni kolosek.

- Ekipe Železničke infrastrukture su odmah po prijemu informacija o požaru u pružnom pojasu krenule na teren sa dve protivpožarne jedinice i zajedno sa vatrogasnom službom gasile požar celu noć do šest časova jutros - navodi se u saopštenju.

Posle završetka gašenja na pružnom koloseku otpočela je sanacija kojoj pored radnika Železničke infrastrukture sprovode i radnici preduzeća Fidija koji su se našli u blizini sa svojim sredstvima.

Tokom sanacije pruge zamenjeno je 55 pružnih pragova.

- Zbog angažovanja helikopterske jedinice na gašenju požara pored pruge napon na relaciji Sutomore - Bar nije uključen u trenutku osposobljavanja pruge kako se ne bi ugrozilo gašenje požara na terenu što je zahtevano od strane Službe za zaštitu i spašavanje. Napon je uključen u 15:11 po završetku gašenja požara i uspostavljeno normalo odvijanje saobraćaja između stanica Sutomore i Bar - saopšteno je iz ŽPCG i ŽICG, preneo je portal RTCG.

Utvrđenje visine štete će biti moguće tek po završetku svih potrebnih radova, a prve procene sa terena ukazuje da se radi o velikoj materijalnoj šteti na imovini Željezničke infrastrukture Crne Gore.

Kombinovani međunarodni voz je pokrenut iz stanice Virpazar u 13:14 sati za Zemun, a putnicima je obezbeđena voda i sendviči.

- Noćni voz iz Bara će krenuti, kako kažu, prema redu vožnje, a normalizovan je i lokalni saobraćaj koji je sve vreme bio pokriven alternativnim prevozom (autobusima). Saobraćaj autobusa se odvijao otežano zbog velikih gužvi u drumskom saobraćaju - navode iz ŽPCG i ŽPCG i zahvaljuju na razumevanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija