• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.08.2022

20:11

Ispravka! Otac troje dece ubio 10 osoba, nije pobio svoju porodicu

Fotoilustracija/Printskrin

Balkan

Ispravka! Otac troje dece ubio 10 osoba, nije pobio svoju porodicu

Podeli vest

Dana 12.8.2022 objavili smo tekst pod naslovom "OTAC TROJE DECE POBIO 11 OSOBA... SUPRUGA BILA PRVA ŽRTVA, A DELOVALI SU KAO SREĆAN PAR... Prve porodične fotografije Vuka Borilovića koji je napravio masakr na Cetinju!", analizom Raskrinkavanja.me ali i informacijama koje su o ovom zločinu stizale kasnije, utvrđeno je da činjenice iz teksta nisu odgovarale istini

U prvobitnoj verziji teksta navedeno da je u pucnjavi koja se dogodila u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, napadač ubio 11 osoba, dok je šestoro povređenih, kasnije je utvrđeno da je Borilović usmrtio deset osoba.

Informer se pozvao na nezvanična saznanja do je do ove jezive tragedije došlo zbog neraščićenih porodičnih odnosa, što se ispostavilo kao netačno i neprovereno, obzirom da su i bliski članovi porodice napadača i stradalih, ali i policija opovrgli dug ili dugovanje kao mogući motiv zločina.

"Vučko Borilović (34), navodno je pobio celu porodicu, a potom je izašao na ulicu i pucao na ljude" - stajalo je u prvobitnom tekstu, koji je insinuirao da je Borilović pobio svoju porodicu - a isto je tvrdio i naslov. To međutim nije tačno, i Borilović nije usmrtio svoju ženu i decu.

- Nije gledao u koga puca, krenuo je redom, deca, žene, ubio mi je druga... Ovo za je Kurir rekao je jedan Cetinjanin sa kojim su uspeli da stupe u kontakt posle masakra u ovom crnogorskom gradu. što je preneo i Informer.

- Vuk je pucao u svoju ženu, a onda je izašao na ulicu i krenuo redom, deca, starije žene, nije gledao u koga puca... Ubio je čak i mog druga automehaničara koji je slučajno naišao ulicom. Pao mu je mrak na oči, uradio je to u nekom nervnom rastrojstvu. Ovako nešto ne pamte ni najstariji Cetinjani - ispričao je vidno potreseni čoveki.

Međutim ovo samo nagađanja, pretpostavke i nisu proverene činjenice, pa su čitaoci mogli da budu dovedeni u zabludu.

Foto: printscreen

Vuk i Linda Borilović delovali kao srećan par

 

Ovim se redakcija Informera izvinjava svim čitaocima.

Borilović je rođen 21. novembra 1988. godine na Cetinju, gde je završio osnovnu školu. Srednju brodomašinsku školu pohađao je u Beogradu. Bio je oženjen i otac troje dece.

Podsećamo, ovo je najveća tragedija u novijoj istoriji Crne Gore. Kosta Damjanović je 3. juna 1992. godine u selu Pušonjski Do kod Pljevalja ubio devetoro ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17