• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

13.08.2022

19:54

CETINJE - DAN POSLE MASAKRA! PROCURILI NOVI DETALJI! Zašto je policija kasnila sa akcijom, ko je koga zvao, ZAŠTO KALUĐEROVIĆ ODBIJA DA SE PREDA?

Fotoilustracija/Printskrin

Balkan

CETINJE - DAN POSLE MASAKRA! PROCURILI NOVI DETALJI! Zašto je policija kasnila sa akcijom, ko je koga zvao, ZAŠTO KALUĐEROVIĆ ODBIJA DA SE PREDA?

Podeli vest

Crnogorska policija traga za Nenom Kaluđerovićem, koji je navodno uspeo da likvidira ubicu Vuka Borilovića, pa potom otišao sa mesta pucnjave. U toku su, navodno, pregovori Kaluđerovića sa policijom da se preda, ukoliko viši državni tužilac odluči da mu ne određuje pritvor

Tokom rekonstrukcije događaja ustanovljeno je da je krvavi pir na Cetinju trajao oko sat vremena, dok je Borilović iz lovačkog karabina ubijao jednu po jednu žrtvu.

Policiji je trebalo, prema rečima svedoka, dugo vremena da krene u akciju likvidacije napadača. U razmeni vatre policija je navodno uspela da rani Borilovića, ali je on uzvraćao napad pa je i on teško ranio jednog od policajaca.

Kaluđerović, koji je inače venčani kum jedne od žrtava, ubijenog Milana Mitrovića, uspeo je da mu priđe sa druge strane, gde je bio nepristupačniji teren i da ga već ranjenog dokrajči pucavši u njega.

U krivičnom zakoniku Crne Gore u članu 10. stoji da nije krivično delo ono koje je učinjeno u nužnoj odbrani i da je nužna odbrana ona koja je "neophodno potrebna da počinilac od svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremen ili neposredno predstojeći protivpravan napad".

U ovom članu se i dodaje da počinilac koji je prekoračio granice nužne odbrane može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinio usled jake razdraženosti ili prepasti izazvane napadom, može se i osloboditi od kazne.

Podsećamo, juče oko 15.30 u naselju Medovina na Cetinju, Vuk Borilović je započeo svoj krvavi pohod u kom je ubio deset osoba među kojima i dva dečaka od osam i jedanaest godina.

Načelnik Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala MUP Crne Gore Aleksandar Bošković potvrdio je da Cetinjanin N. K, koji je pucao juče na ubicu Vuka Borilovića, nije trenutno dostupan policiji, kao i da još uvek nije ustanovljeno da li je Borilović preminuo od projektila koje su u njega ispalili policajci ili N.K.

- Preduzimaju se određene mere i radnje da bi se obezbedilo prisustvo N.K. u čitavom ovom postupku - kazao je Bošković.

Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic

Mesto masakra na Cetinju

Na pitanje da li je otkriven motiv jučerašnjeg zločina koji je na Cetinju izvršio Borilović, Bošković kaže da su istražne mere i aktivnosti još uvek u toku, prenosi RTCG.

- Preliminarno možemo da potvrdimo da je Borilović poslednjih dana pokazivalo određene promene ponašanja. Zbog toga je uz pomoć prijatelja za juče bio zakazan lekarski pregled - naveo je Bošković i dodao, da nažalost do tog pregleda nije došlo.

Načelnik Bošković je potvrdio da je obudukcija tela Borilovića završena.

- U ovom trenutku ne mogu da iznosim više detalja bez odobrenja Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT). Nalaz će biti dostavljen VDT. Na telu izvršioca zločina ima više povreda od vatrenog oružja, ali u tom smislu ne možemo saopštiti više detalja - rekao je Bošković i ponovio da za sada policija ne može da govori o tome da li je smrt Borilovića nastupila od posledica ranjavanja od strane policije ili Cetinjanina N. K.

Bošković podseća da je juče u 15.30 policija dobila informaciju da je u naselju Medovina došlo do pucnjave, da je po dolasku na mesto pucnjave policija prvo pritekla u pomoć ranjenim osobama, nakon čega je Borilović pucao i na njih.

- Posle toga su se stekli svi zakonski uslovi da policija uzvrati paljbu. Ispaljeno je 20 projektila, a u razmeni vatre ranjen je i jedan policajac - rekao je Bošković.

Foto: printscreen

Vuk Borilović sa porodicom

Uprava policije CG navodi da je na osnovu do sada sprovedenih istražnih radnji, uključujući i izjave, odnosno prikupljena obaveštenja proizilazi da je oko 15.30 časova V. B. (34) obavio telefonski razgovor sa drugom osobom (čiji identitet za sada iz razloga zaštite oštećenih i svedoka neće biti otkriven), a u kojem je, između ostalog, saopštio da je u svojoj kući ubio porodicu koja je kod njega stanovala, uključujući i dvoje maloletne djece

Ovom razgovoru je, kako kažu, prethodio još jedan razgovor o čijoj sadržini i identitetu osoba se za sada neće izjašnjavati, ali koji potvrđuju prethodne navode.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija