• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.08.2022

09:16

POLICIJA JE MOGLA DA SPREČI MASAKR NA CETINJU?! Rešena je misterija 4 minuta razlike u pozivima za intervenciju, EVO ŠTA SE DESILO

Facebook/Vuk Borilovic, Reuters/Stevo Vasiljevic

Balkan

POLICIJA JE MOGLA DA SPREČI MASAKR NA CETINJU?! Rešena je misterija 4 minuta razlike u pozivima za intervenciju, EVO ŠTA SE DESILO

Podeli vest

Posle teškog zločina na Cetinju gde je pomahnitali Vuk Borilivić iz lovačkog karabina ubio 10 osoba među kojima i dvoje dece, građani su se s ogorčenjem upitali da li je crnogorska policija mogla brže da reaguje i eventualno spreči ubicu u njegovom sumanutom naumu. Tim povodom reagovala je Uprava policije saopštenjem u kome ističu da sa intervencijom nisu kasnili, evo o čemu se radi

Nakon prijema poziva, službenik u dežurnoj službi preko veze obavestio kolege i dao im podatke o prijavljenom događaju

Službenici Odeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije utvrdili su da uređaj registrafon koji se nalazi u Odeljenju bezbednosti Cetinje ima satelitsko odstupanje od +4 minuta i 35 sekundi.

Utvrđeno je da je prvi poziv na registrafonu evidentiran u 15.27 i 24 sekunde, a koji je trajao 34 sekunde, što odgovara tačnom vremenu od 15.22 i 49 sekundi, navodi se u saopštenju UP.

To su saopštili iz Uprave policije povodom navoda građanina da je prvi poziv uputio policiji u 15.22 časova, prenose crnogorske Vijesti.

- Obaveštavamo javnost da je Uprava policije, radi utvrđivanja tačnog činjeničnog stanja, a shodno i ranijoj najavi, preko Odeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije izvršila detaljne provere poziva i registrofona - navodi se u saopštenju.

Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic

 

Iz UP su istakli da nijednom nisu saopštili da su navodi građanina netačni, "već da će se izvršiti dodatne provere poziva i usklađenost registratora vremena na registrofonu i uređaja sa kojih su građani pozivali, kao i dalje provere listinga, uz napomenu da je svaki razgovor snimljen i da su njeni službenici odmah upućeni na teren''.

Kako su naveli, utvrđeno je odstupanje od četiri minuta i 35 sekundi, te da je prvi poziv na registrafonu evidentiran u 15:27 i 24 sekunde, a koji je trajao 34 sekunde, što odgovara tačnom vremenu od 15:22 i 49 sekundi.

- Drugi poziv je upućen sa drugog broja i evidentiran je u 15:28 i 35 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15:24, a trajao je 18 sekundi. Treći poziv je uputio isti građanin koji je uputio prvi poziv, a koji je na registrofonu evidentiran u 15:30 i 27 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15:25 i 52 sekunde i trajao je 21 sekundu - ističu u saopštenju.

Dodaju da je nakon prijema poziva, službenik u dežurnoj službi preko veze obavestio kolege i dao im podatke o prijavljenom događaju.

- Kako je tada uslijedio još jedan poziv, službenik je ručno zabilježio vreme od 15.30, a koje je zavedeno u policijskim evidencijama i spisima kao vreme prijema poziva u vezi događaja. Naglašavamo da sve navedeno ne menja činjenično stanje – policija je upućena na lice mjesta odmah nakon pomenutog prvog poziva i službenici Uprave policije su za oko tri minuta bili na licu mesta događaja, kao što je već prethodno i saopšteno, a što potvrđuju i ostali prikupljeni dokazi, piše u saopštenju.

Foto: REUTERS/Stevo Vasiljevic

 

Iz UP su istakli da rade u otežanim uslovima, te da je to samo jedan od brojnih problema sa kojima se novo rukovodstvo nosi uporedo sa tekućim poslom.

- Međutim, to ne dovodi u pitanje posvećenost i profesionalnost pripadnika UP na svim nivoima da u svakoj situaciji, a posebno ovako gnusnom zločinu, budu u službi zaštite građana, poretka ali i same institucije.

U tom okviru, odgovorno se pristupa proveri svakog segmentna i otvoreno komuniciramo sve što su nesporno utvrđene činjenice, a apelujemo ponovo na medije i zainteresovanu javnost da imaju razumijevanja i za uslove u kojima se radi, prakse koje utiču na brzinu komunikacije UP, ali i na procedure koje se odnose na utvrđivanje okolnosti i činjenica ovog zločina, zaključuje se u saopštenju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
eho

pre 1 godinu

Kao i uvek Policija dodje kad sve bude gotovo.To nije ništa novo u kritičnim momentima 4 minuta i 35 sekundi je jako dugo vreme.............

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija