• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.08.2022

09:35

"OVO NEĆE BITI ODRŽIVO" Hrvati sa zebnjom čekaju udar u oktobru!

Pixabay

Balkan

"OVO NEĆE BITI ODRŽIVO" Hrvati sa zebnjom čekaju udar u oktobru!

Podeli vest

Hrvatski građani u neizvesnosti čekaju šta će biti u oktobru, kada se najavljuju poskupljenja struje, gasa i toplotne energije, čekaju se mere vlade koje treba da pomognu i domačinstva i firme

Cena struje koju danas plaćaju hrvatska domaćinstva desetostruko je niža od tržišne, upozorio je juče na sednici Vlade hrvatski premijer Andrej Plenković, kao da nagoveštava da to "neće biti održivo" i da će cene morati da rastu, prenosi Jutarnji list.

Zbog mera Vlade, struja za domaćinstva je od 1. aprila poskupela za 9,4 odsto, umesto 23 odsto koliko je trebalo da bude povećano u tom periodu, ali u ovoj situaciji kada je cena struje na berzi više od 600 evra po megavatu, iako to još niko ne potvrđuje, verovatno će od 1. oktobra građani morati da plaćaju i skuplju struju. Samo je pitanje koliko će Vlada i HEP intervenisati da ublaži ovo poskupljenje.

Zbog enormnog poskupljenja gasa očekuju se i do 50 odsto veći računi za toplotnu energiju, a pretpostavlja se da će Vlada morati da reaguje kako bi smanjila poskupljenje. Kada je reč o ceni gasa za domaćinstva, ona se neće menjati do kraja marta naredne godine.

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija