• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2022

17:04

KOMŠIĆ PORUČIO ŠMITU: "Neka dobro razmisli o posledicama koje njegove odluke mogu izazvati"!

AP Photo/Hannah McKay

Balkan

KOMŠIĆ PORUČIO ŠMITU: "Neka dobro razmisli o posledicama koje njegove odluke mogu izazvati"!

Podeli vest

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić, koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka, rekao je danas da ne zna šta će visoki predstavnik Kristijan Šmit uraditi kada je reč o nametanju izmena Izbornog zakona

- Činjenica je da ima ovlašćenja, ali ga treba uvek pozvati da dobro razmisli o posledicama koje njegove odluke mogu izazvati - rekao je Komšić novinarima u Sarajevu nakon razgovora članova Predsedništva sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Rekao je da ne osporava pravo visokog predstavnika da poštuje Dejtonski sporazum, ali da, kao i u svakodnevnom životu, mora se voditi računa o posledicama odluka i potezima koje pravimo.

- Nadam se da će se Šmit držati demokratske tradicije zemlje iz koje dolazi -  rekao je Komšić, prenelis u sarajevski mediji.

Dodao je da “sve što je Milorad Dodik rekao, ide u prilog tezi da je Dejtonski mirovni sporazum prevaziđena kategorija i da ga treba menjati”.

- Treba nam drugačiji Ustav - rekao je Komšić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija