• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/vecernji.hr

07.09.2022

08:42

AU LJUDI, PA ŠTA JE OVO! Hrvatska u debeloj krizi - čovek dobio račun u kafiću, pa se šokirao! Da li je ovo novi trend?!

PrintScreen/Društvene mreže

Balkan

AU LJUDI, PA ŠTA JE OVO! Hrvatska u debeloj krizi - čovek dobio račun u kafiću, pa se šokirao! Da li je ovo novi trend?!

Podeli vest

Brojni ugostitelji muku muče s inflacijom i enormnim računima koji im stižu za energiju, a kako bi pokušali što više da se zaštite, neki od ugostitelja posegnuli su za "inovativnim" rešenjima koja se mogu dodati na krajnji račun mušteriji

Tako jedan kafić u Hrvatskoj naplaćuje čašu vode, i to po simboličnoj ceni od jedne kune (15.60 RSD). Jedan korisnik Reddita odmah je to primetio kada je dobio račun, zbog čega je to i objavio na društvenoj mreži, tražeći objašnjenje. 

''Naplaćivanje vode iz česme. Čaša jedna kuna. Jeste to već primetili negde ili je to novi trend'', napisao je na Redditu. 

 

 

Ostali korisnici odmah su poveli raspravu na društvenoj mreži navodeći uglavnom kako takva politika nije u redu, dok neki govore da im je i to bolje nego kad ''im podvaljuju Janu za 50 kuna'' ''Kafa je realnih 14 kn naravno pa nije imalo smisla uključit u cenu'', pisali su korisnici.

''Podseća me na ono kad su mi prijatelji nakon posla otišli na picu i cedevitu. Žena ih je pitala ako žele bokal cedevite, oni su ga uzeli i onda je kasnije bokal cedevite bio 200 kuna... (ovo je bilo pre krize kad je cedevita bila 10-13 kuna u kafiću). Pizze su platili, bokal ne'', ispričao je svoje iskustvo drugi korisnik.

Drugi korisnik je ipak izjavio kako za ovakve situacije uvek čuva novčanicu od 1.000 kuna ''pa nek onda usitni'', no brzo mu je stigao odogovor ''druge strane priče''. ''U mom bivšem kafiću se čuvao karton sitniša od 50 lp i niže za sve koji u kafić dođu sa 500 kn il više'', odgovorili su mu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija