• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.09.2022

12:30

ABAZOVIĆ: Red bi bio da u nekoj CG odgovara i Milo! Nisam siguran da je njegova odgovornost samo politička!

TANJUG/ PRAVOSLAVNA MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA

Balkan

ABAZOVIĆ: Red bi bio da u nekoj CG odgovara i Milo! Nisam siguran da je njegova odgovornost samo politička!

Podeli vest

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je danas u Luci Bar da bi bilo dobro da, kako je rekao, u nekoj Crnoj Gori odgovara i aktuelni predsednik Milo Ðukanović za kojeg je rekao da svakako nosi političku odgovornost, ali da nije siguran da je ta odgovornost samo politička

Abazović je komentarisao Ðukanovićevu izjavu, da je aktuelna vlada sa "najvećim brojem etiketiranja i najbrutalnijih napada na slobodu govora i na medije", i istakao da su u vreme kada je aktuelni predsednik države vodio vladu ubijali i tukle novinare, a da su na redakcije bacane bombe.

Abazović je podsetio da neki iz DPS već odgovaraju, te dodao:

"I on (Ðukanović) lično da odgovara, političku odgovornost svakako nosi, ali nisam siguran da nosi samo političku. Neka to utvrđuju državni organi", rekao je premijer.

Istakao je da nikada neće reći bilo kakav podsticaj na nasilje, ali da ne može da prećuti nešto što je poziv na ekstremizam i izlive mržnje u Crnoj Gori.

Foto: AP/Tanjug

Dritan Abazović

 

" Poštujem pravo da pišete, ali to pravo koje tražite dajte i drugima. Pokušavaju nas da prikažu isto kao sebe. Znaju da su i sami kriminalizovani, pa hajde sve da ih kriminalizujemo", kazao je Abazović novinarima.

Ukazao je da šverc cegareta se nije pojavio krajem 2020. godine.

"Što ga nisu suzbili kad je bio Duško Marković, Raško Konjević, Igor Lukšić, Milo Ðukanović, Filip Vujanović? Taj šverc je finansirao izborne kampanje. Da bi takvi ljudi dobili izbore treba da kupe ljude", kazao je Abazović, preneli su podgorički mediji.

Ocenio je da kada se kriminal bude doveo na nivo da ga kontroliše država, da nemaju značajniji uticaj ni u jednoj sferi, veruje da će i atmosfera u medijskom prostoru biti mnogo prihvatljivija.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija