• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug/mediji

10.09.2022

08:59

PRVI SNIMCI IZ HRVATSKE, STRAVIČNE SCENE NA MESTU SUDARA VOZOVA! "To što se dogodilo je strašno" (FOTO, VIDEO)

Tanjug/AP

Balkan

PRVI SNIMCI IZ HRVATSKE, STRAVIČNE SCENE NA MESTU SUDARA VOZOVA! "To što se dogodilo je strašno" (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Prvi snimci s mesta nesreće u Hrvatskoj gde je putnički voz koji je saobraćao na relaciji Vinkovci - Novska oko 21.30 naleteo na teretni voz svedoče o razmerama tragedije u kojoj je troje ljudi stradalo, a 11 povređeno

- Čuo se strašan udar, kao da padaju krovovi sa kuća. Inače, to se ovde nikad nije dešavalo. To što se dogodilo je strašno - kazao je Milan Simčić, meštanin Novske, sa užasom u očima.

Sudar se desio usled naletanja putničkog voza na teretni. Kako je hrvatski premijer Andrej Plenković kazao okupljenima, teretni voz je stajao iz razloga koji će tek biti utvrđeni, ali da je posredni verovatni neki kvar.

On je, nakon obilaska mesta nesreće rekao da su poginule tri osobe, a 11 povređeno, ali da niko nije životno ugrožen i da nema podataka o drugim stradalima.



"Nekoliko povređenih osoba su hrvatski državljani, a nekoliko je stranih", potvrdio je Plenković, napomenuvši da se podaci o njima mogu dobiti od Crvenog krsta u Novskoj, prenela je Hina.

Na mestu nesreće obratio se i komandant vatrogasne brigade.

- Mogu vam samo reći da smo sa prvim našim spasilačkim vozilima stali na 1.200 metara od lokacije. Znači, dok nismo utvrdili druge puteve, s obzirom na to da smo dobili samo dojavu da se rad o sudaru vozova - kazao je komandant vatrogasne brigade Zlatko Pier.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17