• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

18.09.2022

09:02

(FOTO, VIDEO) DRAMATIČNO U HRVATSKOJ! Reka Kupa se izlila, mutna bujica nosi sve pred sobom, više od pola veka se ovako nešto nije dogodilo!

Tanjug/HINA

Balkan

(FOTO, VIDEO) DRAMATIČNO U HRVATSKOJ! Reka Kupa se izlila, mutna bujica nosi sve pred sobom, više od pola veka se ovako nešto nije dogodilo!

Podeli vest

U više delova Hrvatske došlo je do izlivanja reka usled obilnih padavina, a iz Hrvatskih voda danas je saopšteno da je najgora situacija bila na ozaljskom području gde se reka Kupa izlila na saobraćajnice


Prema novim podacima, ugroženo je dvadesetak kuća. Na području Karlovca takođe je došlo do izlivanja vode, a u Hrvatskim vodama kažu da kuće ne bi trebalo da budu ugrožene, prenosi hrvatski KAportal.


Zoran Ðuroković, šef Hrvatskih voda, izjavio je da je reka Kupa dostigla rekordne nivoe vodostaja iz 1966. On je kazao da će vodostaj još rasti.

"Pratimo stanje i spremni smo, razloga za paniku nema. Večeras bi vodeni talas trebalo da stigne do Petrinje i Siska", rekao je Ðuroković.

Kako prenosi Index.hr, u Ozlju je voda ušla u podrume kuća. Još se ne zna tačan broj oštećenih objekata, kao ni razmere materijalne štete. Četiri glavne saobraćajnice su poplavljene te je zbog toga otežan pristup Ozlju, a u 16 kuća je ušla voda.

 

 


"Na terenu je 30 vatrogasaca, pomažu nam i volonteri. Sada će nam stići i čamac jer do nekih mesta možemo doći jedino njime", rekao je za HRT komandant vatrogasne službe Jaškovo Marko Udiković.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija