• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.09.2022

07:00

NEZAPAMĆEN POLITIČKI HAOS U CRNOJ GORI! Dritan u tajnom paktu sa Milom - namerno minirao Lekića!

Beta

Balkan

NEZAPAMĆEN POLITIČKI HAOS U CRNOJ GORI! Dritan u tajnom paktu sa Milom - namerno minirao Lekića!

Podeli vest

Odluku predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da za mandatara nove vlade ne predloži Miodraga Lekića omogućio je pokret URA Dritana Abazovića svojim odbijanjem da se potpiše na dokument o novoj većini

Ovo je ocena nezavisnih analitičara, ali i dela stare parlamentarne većine, koja je dokument sa potpisima poslanika crnogorskom predsedniku poslala tek posle njegove tvrdnje da su 'potpisi' razlog da ne uruči mandat Lekiću.

Dogovor

To je uradio smišljeno, s namerom i po prećutnom dogovoru sa Milom
Goran Danilović

Đukanović je u dopisu predsednici parlamenta Danijeli Đurović naglasio da predlog da Miodrag Lekić bude mandatar za sastav Vlade nije mogao da prihvati jer je Lekić 'dobio samo verbalnu podršku, pošto potpise podrške nisu dali poslanici URA, SNP i Civis'. Iako su se nakon toga mogle čuti izjave da za mandatara i nisu potrebni potpisi i da je to bio primer i u prethodnim sazivima, nova-stara većina je dokument sa potpisima ipak poslala Đukanoviću.

Reagujući na ovaj svojevrsni politički haos u državi, Pokret za promjene (PZP) optužio je Dritana Abazovića da je glavni krivac što Lekić nije dobio mandat.

Moj ugao

Albin Ćeman, Demokratska Crna Gora

Dritan Abazović je ušao u pregovore kako bi izazvao izbore, a ne kako bi izabrali Vladu. Usred pregovaračkog procesa na konvenciji URA u Podgorici za govornicom je povikao: 'Dajte parlamentarne izbore! 

- Dritanova URA i SNP Vladimira Jokovića nisu dali potpise za Lekića. Dritanu je bio cilj da ucenama razbije dogovor kako bi njegova vlada pripremala nove izbore - rekao je lider PZP Nebojša Medojević.

Da je ucena iz Dritanove stranke bilo, potvrdio je i poslanik Demokrata Danilo Šaranović, koji je izjavio da je Abazović naknadno zahtevao da URA dobije i Ministarstvo spoljnih poslova.

- Dritan Abazović nije tražio resor diplomatije tokom pregovora, toga se naknadno setio samo da bi usporio dogovor - tvrdi Šaranović.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dritan Abazović

I lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kaže da je aktuelni premijer u tehničkoj Vladi svojim 'ucenama i manipulacijama' samo dao odličnu priliku 'velikom magu manipulisanja' Milu Đukanoviću.

- To je uradio smišljeno, s namerom i po prećutnom dogovoru. Vokalno prenemaganje i navodna principijelnost da 'ništa nije gotovo dok sve nije gotovo' otvorili su velika vrata Đukanoviću - kaže Danilović.

Kontramera: Vanredni predsednički izbori!

Jedan od lidera od DF-a Andrija Mandić najavio je kontrameru - raspisivanje vanrednih predsedničkih izbora, kao odgovor na Đukanovićevu opstrukciju predlaganja mandatara.

- Kolegama sam u ime Demokratskog fronta predložio da predsednica parlamenta što pre raspiše predsedničke izbore u skladu sa Ustavom. Morali bismo da tako neodgovorno lice kao što je predsednik Milo Đukanović udaljimo od mesta donošenja odluka. On predlaže Skupštini skraćenje mandata iako svi vidimo da postoji jasna većina - rekao je Mandić i optužio Đukanovića za svojevrsni državni udar.

Predsednički mandat Milu Đukanoviću ističe u maju naredne godine.

I dok u Crnoj Gori duva nova politička bura, njen tehnički premijer Abazović je u SAD, gde u razgovorima u Stejt departmentu i intervjuima ponavlja kako je 'Milo Đukanović na čelu kriminalne mreže unutar Crne Gore'!?!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17