• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.09.2022

17:12

"ZULUM I TEROR" SRBA NAD HRVATSKIM PILOTIMA! Milanović kuka zbog optužnice i krivi Plenkovića: Da sam ja na položaju premijera, učinio bih nešto!

Beta

Balkan

"ZULUM I TEROR" SRBA NAD HRVATSKIM PILOTIMA! Milanović kuka zbog optužnice i krivi Plenkovića: Da sam ja na položaju premijera, učinio bih nešto!

Podeli vest

Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je danas da Hrvatska dosad nije „učinila ništa" po pitanju optužnica iz Srbije i da bi on učinio nešto da je na položaju premijera

Milanović nije prezicirao šta bi učinio, ali je dodao da bi to mogao da predloži premijeru Andreju Plenkoviću, ali ne javno, a za optužnice rekao da su "zulum i teror" nad hrvatskim pilotima, prenosi Hina.

On se osvrnuo u na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Hrvatska ne mari za ubijenu srpsku decu, rečima da mu je priča o deci „postala nepodnošljivo gadljiva".

Milanović smatra i da bi Srbija trebalo da odgovori šta su na tom mestu radili srpski vojnici, tenkovi i oklopna vozila, kao i da Srbija nema "moralnu auru" da sudi o događajima tokom raspada Jugoslavije.

Smatra i da se Zagreb prema Beogradu ponša "džentlmenski", iako je, kako tvrdi, Srbija napala Hrvatsku. Prema njegovim rečima, takvim delovanjem Srbija ne može ući u Evropsku uniju, a dodaje i da Hrvatska Srbiji ne pravi probleme na putu prema članstvu kakve na primer doživljava Severna Makedonija od sebi susednih država.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je juče povodom najave Ministarstva pravosuđa Hrvatske da neće postupati po zamolnici Srbije da uruči pozive četvorici hrvatskih pilota za ročište pred posebnim odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu da im očigledno nisu bitna srpska deca, koja su ubijena.

- Nisu zainteresovani za decu, jer su to srpska deca pa njihovo ubistvo za njih nije šteta, i razumljivo je da za taj zločin mora da se sudi pred beogradskim sudom. Mi smatramo da su deca, deca, bez obzira na nacionalnost - ukazao je Vučić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Danke Dojcland

pre 1 godinu

Kao sto je Jasenovac bio radni logor, tako je i tzv. domovinski rat bio pravedni rat. Hrvatska je izvrsila agresiju na bivsu SFRJ, Spegelj je svercovao oruzje za rat, a horde ustaskih ratnika ilegalno usle u zemlju. Lazirani referendum bio je kruna ta agresije na Jugoslaviju i zavrsni udarac postojanju Srba na tim teritorijama, sve uz podrsku Nemacke.

Tomas gustafsson

pre 1 godinu

ЈЕБО ТИ ПАС МАТЕР, ГОВНО УСТАШКО!!!

vucic genocidas

pre 1 godinu

Pa da ZULUM koja ste vi smrdljiva poturad

Linta: Rezultati popisa u Hrvatskoj za Srbe porazni, ali očekivani
Politika

Linta: Rezultati popisa u Hrvatskoj za Srbe porazni, ali očekivani

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje da su rezultati popisa stanovništva u Hrvatskoj, prema kojima je broj Srba u poslednjih deset godina pao sa 4.36 odsto na 3,2 odsto, porazni ali očekivani i jasno potvrđuju da je mržnja prema Srbima jedan od najvažnijih temelja hrvatske države.

24.09.2022

15:45

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17