• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org

29.09.2022

22:45

Stoilković Srbima u Srpskoj: Podržite Dodika i Cvijanović - garante odbrane Republike Srpske

Balkan

Stoilković Srbima u Srpskoj: Podržite Dodika i Cvijanović - garante odbrane Republike Srpske

Podeli vest

Pred izborima su naša braća u Republici Srpskoj

Kao i uvek, solidaran/ni sa našim narodom,  koristim priliku da u svoje i u ime DPSM poželim uspeh Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović na predstojećim opštim izborima. Okupljanje oko pretstavnika SNSD i Ujedinjene Srpske  jeste preduslov da naša i vaša demokratska i politička borba bude uspešna. 

Ta borba svakako prepuna izazova, zahteva punu mobilizaciju srpskog naroda ne samo kada su u pitanju politički protivnici iz susednih tabora, nego i protiv podmetačina i zla koje dolazi iz našeg naroda. Svakojakih mešetara, spasitelja i izdajnika koji na svaki način pokušavaju da otupe ili onemoguće političku borbu našeg naroda i opstanak Republike Srpske.

Ima toga i kod nas previše, nagledali smo se svašta!

Draga braćo, Srbi Makedonije, a i svekoliki srpski narod, u vama prepoznaju časne i čestite ljude, borce za nacionalnu stvar i zato sam skoro siguran da ćete na izborima 2. oktobra potvrditi političku volju srpskog naroda koja je izvor naše i vaše borbe za opstanak ne samo Republike Srpske nego i celokupnog srpskog naroda.

Draga braćo i sestre, u okviru naših mogućnosti - zajedno sa vama smo učestvovali u skoro svim bitkama našeg naroda za Republiku Srpsku. Od onih ratnih, do današnjih mirnodopskih.

Kada je bilo potrebno, Srbi Makedonije nisu žalili svoje živote i bratoljubivo smo ih utkali u temelje Republike Srpske.

Foto: Tanjug

Ivan Stoilković

Mi smo i danas tu da volimo Republiku Srpsku i da se međusobno pomažemo i sarađujemo, a vi - da je čuvate i gradite kao modernu, demokratsku, politički i ekonomski stabilnu i održivu Republiku koja je jedino i pravo mesto za život generacija Srba koje dolaze.

Zbog toga, i mnogo čega drugog, pozivamo vas da 2. oktobra izađete na izbore i podržite Milorada Dodika za predsednika Republike Srpske, a Željku Cvijanović za člana Predsedništva BiH.

Kao garante politike odbrane subjektiviteta Republike Srpske i vitalnih interesa srpskog naroda.

Naše misli i podrška su uz kandidate SNSD i Ujedinjene Srpske sa kojima smo i do sada imali izuzetnu saradnju i koje su nosioci sveukupnog srpskog prosperiteta na vašim prostorima, ali i most koji nas čvrsto povezuje sa Srbijom i Srbima u regionu.

Istorija je pokazala da smo mi Srbi, kad postignemo jedinstvo, nepobedivi i da u tom slučaju za nas nema nedostižnih ciljeva.

Draga braćo i sestre, 2. oktobra se ponovo mora braniti Republika Srpska.

Ovaj put glasanjem, zato čuvajte Republiku Srpsku od njenih neprijatelja i naših neprijatelja, a kada zatreba čuvajte je i od sebe.

Vaš brat Ivan Stoilković, predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije
Politika

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije

Politika u dobroj meri oblikuje nacionalni interes i usmerava snage i kapaciteta ka njegovom ostvarenju. Istovremeno nacionalni interes mora biti nad politička kategorija, a naročito mora biti izvan dnevne politike. Dnevna politika je suština političkog delovanja i na njoj se pravi razlika između političara i državnika. Državnik je po prilici odličan političar, ali političar ne mora biti ujedno i državnik. Razlika se pravi na teškim, složenim i dugoročnim odlukama koje ne moraju uvek biti jednostavne ali su u korist nacionalnih interesa.

16.07.2024

21:45

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija