• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.10.2022

15:56

KAO DA SE ON PITA ŠTA ĆE ZAPADNI BALKAN RADITI?! Dodik žestoko reagovao zbog poruke Vladimira Zelenskog!

Tanjug/Jadranka Ilić

Balkan

KAO DA SE ON PITA ŠTA ĆE ZAPADNI BALKAN RADITI?! Dodik žestoko reagovao zbog poruke Vladimira Zelenskog!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ocenio je danas da arogancija koju pokazuje predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski prevazilazi značaj uloge koju on misli da ima i da sigurno nije neko ko treba da bude pitan o tome šta Zapadni Balkan treba ili ne treba da radi

- Politički je nepristojno da on deli savete bilo kome, pa i nama na Balkanu. Njegovi stavovi nas se ne tiču i nisu oni koje bismo mi morali da sledimo - rekao je Dodik za Srnu.

Istakao je rekao da Zelenski "ima svoje koji ga simpatišu", ali da smatra da i drugi na zapadnom Balkanu misle da je "takvo bezočno sugerisanje" bez ikakvog osnova i da držanje predavanja o tome šta ko treba da čini "apsolutno nije adekvatno ni vremenu, a pogotovo nije adekvatno ulozi koju Zelenski ima u tome".

- Čovek je umislio da može da drži predavanje svakom drugom i da ocenjuje ko je na ispravnom, a ko na lošem putu. To treba odbaciti kao upravo nešto što je došlo sa strane koja uopšte nije pitana - poručio je Dodik i naglasio da Republika Srpska ostaje neutralna kada je reč o ukrajinskoj krizi.

Ukrjainski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je u subotu zemlje Evropske unije i posebno Balkan da započnu "kurs nezavisnosti od Rusije" u politici, ekonomiji i energetici, tako što bi ojačali saradnju.

- Za Balkan to nije ništa manje važno nego za naš deo Evrope - rekao je Zelenski.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
genocidan narod servi

pre 1 godinu

Siigurno se ne pita propali dutin ni dodik iz te genocidne tvorevine rs.

Walter Pravicek

pre 1 godinu

Republika Srbska nije za Zelenskog.Ima Dodik pravo kada odbacuje Zelenskog sa njegovim komentarima,koje čita,jer mu sve napišu drugi.Te pogreši.On jest glumac,komičar.Bogat u dolarima sa vilom u Italiji u Toskani.Ako je"okrenuo"Bidena i vrhuško EU,dolazi vreme kada neče više nikoga.Pomoč njegovih"ambasadora"skoro svi vojna lica,te bi trebali u prve linije borbi,oni mu ne pomažu,jer narod po svetu polako otvara oči,te se pita:KOLIKO su krivi Ukrajinci,da je do intervencije Rusije uopšte došlo.Za ljude iz Ukrajine neče više davati,a sami stiskivati kožni kaiš rupo po rupo!I izbeglice sa opasno skupim kolima nisu baš starci,nego mladiči za polazak na front.Viđamo mi njih na našim avto cestama,gde ne plačaju ni cestarinu.Mi cestarino plačamo godišnje sa E vinjetom,i to moramo,inače kazna.

Dragi

pre 1 godinu

Da li je i večeras u Banja Luci samo par hiljada ljudi? Pogledaj dobro Vučko, imate softver...prebroj...ima preko 35.000 protestanata. Izbori za predsednika RS moraju se ponoviti. Neće ti proći!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17