• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

10.10.2022

18:22

DODIK: CIK nije poštovao zakon, tužićemo ih!

Tanjug/AP

Balkan

DODIK: CIK nije poštovao zakon, tužićemo ih!

Podeli vest

Centralna izborna komisija BiH odlukom o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsednika Republike Srpske ne poštuje zakon, izjavio je danas za RTRS kandidat za predsednika Srpske i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik


Zbog nepoštovanja zakona Dodik je najavio tužbu, rekavši da je odluka CIK-a politički motivisana.


Na hitnoj sednici CIK-a BiH doneta je odluka o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsednika Republike Srpske zbog, kako su naveli "neregularnosti i matematičkih nelogičnosti", saopšteno je ranije danas iz CIK-a posle sednice.

Predsednik CIK-a Suad Arnautović rekao je da je CIK jutros održao kolegijum na kojem je komisija razmotrila primedbe i prigovore na tok izbornog procesa u Republici Srpskoj za predsednika i potpredsednika Republike Srpske.

Na osnovu 98,03 odsto obrađenih biračkih mesta, kandidat SNSD-a Milorad Dodik vodi sa 291.915 glasova ili 48,14 odsto, dok Jelena Trivić iz PDP-a ima 262.969 glasova ili 43,37 odsto. I Dodik i Trivić su proglasili pobedu na izborima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 1 godinu

E pa Mile, ovom izjavom si SVE rekao !!! Pametnom dosta !!!! Da ti je obraz "cist", cutao bi ...ili bi rekao: BROJTE PONOVO !!! Tako bi bilo kod VUCICA !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15