• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dan

12.10.2022

21:20

Dečak je tri sata stajao u vodi do grla, u slupanom vozilu... PET DANA DRAME U KANJONU TARE! RONIOCI NASTAVLJAJU POTRAGU!

printscreen

Balkan

Dečak je tri sata stajao u vodi do grla, u slupanom vozilu... PET DANA DRAME U KANJONU TARE! RONIOCI NASTAVLJAJU POTRAGU!

Podeli vest

Danas je završen peti dan potrage za dečakom koji je ispao iz vozila, kada se pre par dana dogodio udes u kanjonu Tare. Potraga će biti nastavljena sutra.

Podsećamo, u ovoj nesreći je stradala majka, dvadesetsedmogodišnja Jelena Vuković i devojčica, a jedno dete je izvučeno iz provalije sa povredama i prevezeno u bolnicu. Za trećim detetom, dečakom, se i dalje traga...

Završeno je danas ronjenje bez rezultata. Izronili su ronioci pre pola sata. Prešli su danas 14 kilometara. Voda je hladna, ali je vidljivost dobra i bolja nego juče. Ovo što rade naši ronioci tragajući peti dan nije ništa novo i neuobičajno, ako se setimo da su tragali za utopljenim licima i po 30 dana. Radi se o detetu od dve godine nestalom u reci koja je brza i opasna za one koji rone po njenom dnu i u bukovima- kazao je direktor Regionalnog ronilačkog centra Bijela za portal Dan Veselin Vesko Mijajlović.

Foto: printscreen

 

On je dodao da roniti 20 km i ostati pod vodom pet sati nije lako.

- Kada bi držali prst u vodi 5 sati ne bi bilo ugodno, a ronioci najbolje znaju kako im je. Imaju čvrstu volju i spremni su da nastave sutra. Nadamo se da ćemo brata malog četvorogodišnjeg junaka koji je preživeo skoro tri sata u hladnoj reci stojeći u vodi do grla u slupanom vozilu, pronaći - rekao je Mijajlović.

Mijajlović naglašava da u ovim naporima pomaže veliki broj ljudi, rafteri, vlasnici kampova, hotela, preduzeća, vatrogasci, spasioci, ronioci policije i vojske CG.

- Pomažu, ulažući ogromne napore, roneći u hladnoj vodi i pregledajući svaki kamen u brzacima duž reke- naglašava on.

Podsećamo, telo devojčice koja je ispala iz automobila, koji je pre dve noći sleteo u provaliju pronađeno pre pardana na oko tri kilometra od mesta udesa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija