• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.10.2022

07:08

RUDANKA BRUTALNO O PUTINU, AMERICI, RATU... Jesmo li zaslužili da nam Bajden postane grobar? Književnica raspalila i po korumpiranim hrvatskim vođama

TANJUG / Dragan Stanković

Balkan

RUDANKA BRUTALNO O PUTINU, AMERICI, RATU... Jesmo li zaslužili da nam Bajden postane grobar? Književnica raspalila i po korumpiranim hrvatskim vođama

Podeli vest

Hrvatska književnica Vedrana Rudan u svojoj najnovijoj kolumni pod naslovom "Živeo Džo Bajden" u svom stilu analizaira i prosuđuje o ratu u Ukrajini, Rusiji, Evropi, Americi i ovom, reklo bi se kritičnom svetskom momentu za sve, posebno nas male ljude. Tekst kolumne prenosimo u celosti

Sviđa vam se naslov? Zbog njega će mi tekst na Fejsu ostati barem pet minuta. Obična sam žena, poput miliona Evropljanki i Evropljana koji su ni krivi ni dužni uvučeni u ovaj rat.

Nesretnici koji ne mogu platiti beg gube živote, ostaju bez ruku i nogu, na obema stranama, jer je Amerika odlučila da Evropa mora postati Irak ili Libija ili Sirija… Evropa. Američka sluškinja od 1945. godine.

Angela Merkel, pokoj joj političkoj duši, pokušala je tu perverznu vezu koliko toliko držati pod kontrolom. Danas joj njeni naslednici, baš niko im ne zna imena, zameraju da se oslanjala na jeftini ruski plin, umesto… Umesto da poput njih do kraja raširi noge Americi i onda to silovanje još u zlatu plati.

Ima li logike da Evropa crkava zbog rusko-američkog rata? Zašto mi šaljemo oružje? Zašto slušamo govore Zelenskoga i gledamo nastupe njegove supruge? Na što smo spali, mi Evropljani? Ko je Zelenski? Američki pizdek, ovo mi neće oprostiti, usuđuje se da preti meni i mojoj porodici. Meni i svim mojim evropskim prijateljima. U čitavu se priču uključila kurcosviračeva supruga. Dokle će nas Ameri i prodani mediji ponižavati?

Ameri nam ovih dana cinično poručuju da bismo morali više da ulažemo u naoružanje jer nam oni neće moći još dugo “pomagati” u ratu. Prevedeno, ne kupujete od nas dovoljno oružja. Zašto mi građani Evrope ne poručimo našim vođama da nama nije do rata. Želimo da živimo. U miru. Kužim da je našim korumpiranim vođama teško odbiti Amere. Možemo li mi mali učiniti nešto za mir? Izaći na ulice svih evropskih gradova i poslati u ku..c i naše vođe i njihove američke mentore? Koje smo mi kukavice opranoga mozga. Umesto da dignemo glas za mir, mi kupujemo jod. Jod će nas spasiti od Putina? Što će nas spasiti od Amera ključno je pitanje našeg opstanka.

Svako ko piše poput mene, niko ne piše poput mene, mora naglasiti da osuđuje Putina. Naravno da ga osuđujem, ali se istovremeno pitam zašto se od Putina očekuje ono što se u novijoj i starijoj istoriji nikad nije očekivalo od Amera?

Već decenija nam je normalno da Ameri bace oko na neku zemlju, proglase je “nedemokratskom”, sravne sa zemljom, opljačkaju i napuste. Jesu li svetski “demokratski” mediji to ikad nazvali ratnim zločinom? Tražili da se klintone skrati za glavu?

Foto: TANJUG / Dragan Stanković

Vedrana Rudan bez dlake na jeziku o najaktuelnijoj temi u Evropi i svetu

Tramp je jedini američki predsednik koga su svetski “demokratski” mediji razapinjali na krst. Izvukli su imena svih kurvi koje je ikad poebao, objavili da je bogatstvo stekao lopovlukom, kao da su ovi drugi poštenim radom. Nisu mu priznali ogromnu zaslugu, nije vodio ni jedan rat. Išli su tako daleko da njegovoj ženi nisu dali priliku da osvane na naslovnici američkog Voguea. Prva dama Ukrajine dobila je nekoliko stranica da bi mogla da nam saopšti šta misli. Ona misli? Čime? Zašto bi građane Evrope trebalo da zanima što “misli” “prva dama” kad znamo da je u istoriji bilo jako malo “prvih dama” koje su mislile o bilo čemu osim o haljinama.

Ovaj rat ukinuo je stogodišnju tradiciju. “Dama” koja nema što da kaže drži slovo evropskoj sirotinji i “misli”. Znam da je nebitno šta ja mislim, ali ću napisati. Suludo je da zbog ovog rata koji vodi Zapad protiv Rusije, jebeš Ukrajinu, mome unuku i njegovom češkom i nemačkom i italijanskom kolegi poručuju da u školu, kad zahladi, moraju sa sobom da ponesu ćebad.

Svi vidimo kako cene divljaju “zbog rata” i to nam mora biti normalno jer “demokratija” nema cenu. Demokratija? Šta bi u ovoj priči trebalo da bude demokratija? Ukrajina je nekad bila deo Rusije, nije bila “demokratska”. Posle rata trebalo bi da bude u šapama Amerike. Hoće li postati “demokratska”?

Svetu se obratio i Džo Bajden. Bajden??????? U ime Oca i Sina i Duha Svetoga?! Bajden se obratio svetu?????

Moja prijateljica je kod jednog riječkog notara htela da overiti punomoć koja bi joj omogućila da diže očevu penziju u iznosu od 1400 kuna jer se “tata u poslednje vreme ne oseća dobro”. Gospodin ima osamdeset godina.

Tata se nije “osećao dobro” ni kod notara. Notar ga je pitao kako se zove, on mu je odgovorio da mu se žuri jer ga mama čeka u čekaonici. Od notara je zatražio dupli makijato bez kofeina za poneti. Mojoj prijateljici su rekli da nema nikakve šanse da će joj overiti punomoć.

A, vidite, Bajden “poručuje”. Nešto “ozbiljno”, naglašavaju svetski mediji. Čovek koji pojma nema da l’ je doš’o il’ je poš’o.

Mora li Evropa zbog Amerike postati spaljena zemlja? Jesmo li zaslužili da nam Bajden postane grobar?

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan Dubonjac

pre 1 godinu

Jednostavno BRAVO ! Ovom tekstu se nema šta dodati niti zameriti . Sve što je Gospodja napisala je bas tako!

MiroslavBB

pre 1 godinu

Zena HRABROST!! Eehhh, da je VISE ovakvih gdje bi nam 'kraj' bio ...??!!

Milan

pre 1 godinu

Svaka čast, Vedrana, na kolumni. Pravo u centar. Beskompromisno. Sad će Vas razapeti u svojim postovima zakleti bajdenofili, zelenofili, natofili i rusofobi. Lepo ste ono definisali. Američki pizdek.

DobricLaza

pre 1 godinu

Феноменална (као и увек...) Ведранка...! Дубокомислећа жена са изразитим талентом за сарказам...!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija