• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. C.

22.10.2022

09:30

MILO GUBI PODGORICU?! Dajković bez dileme: To je definitivna i proverena informacija!

Balkan

MILO GUBI PODGORICU?! Dajković bez dileme: To je definitivna i proverena informacija!

Podeli vest

U nedelju, 23. oktobra, u Podgorici i 13 crnogorskih opština održaće se lokalni izbori, koji bi, kako ocenjuju analitičari i političari, mogli da označe definitivan kraj vladavine Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića

Ovi izbori održavaju se u opštinama u kojima živi trećina stanovništva ove države, pa će njihov rezultat značajno uticati na dalju dinamiku političkih odnosa u Crnoj Gori.

Naravno, sve oči uprte su u glavni grad Podgoricu, u kojoj će drugi mandat pokušati da dobije aktuelni gradonačelnik Ivan Vuković, kandidat koalicije okupljene oko DPS-a Mila Đukanovića, dok mu je glavna konkurentkinja Jelena Borovinić Bojović, ispred koalicije 'Za budućnost Podgorice', koju predvodi Demokratski front.

U igri za prvog čoveka Podgorice su i Jakov Milatović (bivši ministar u Vladi Zdravka Krivokapića), Luka Rakčević (URA), Danilo Šaranović (Demokrate), Nebojša Vuksanović (SNP), Srđan Perić (GP 'Preokret')...

Za lidera Slobodne Crne Gore Vladislava Dajkovića dileme nema - Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića posle 30 godina izgubiće vlast u glavnom gradu Crne Gore.

- To je definitivna i proverena informacija, i mi političari koji učestvujemo u izbornoj trci za glavni grad o tome možemo da posvedočimo ne samo na osnovu istraživanja već i na osnovu atmosfere koja ovih dana vlada u Podgorici i na osnovu razgovora s građanima. To će biti konačan pečat na onu pobedu na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine. Koalicija 'Za budućnost Podgorice', čiji sam deo, sasvim će sigurno dati novog gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu - ubeđen je Dajković.

I politikolog Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije, kaže da je savim izvesno da će Milo Đukanović 23. oktobra da izgubi i Podgoricu.

- Sva istraživanja od momenta kada je počela kampanja pokazuju da DPS nema ni teoretsku šansu ni da se približi da napravi neku vlast u Podgorici. Dakle, ovi izbori će biti jedni od onih u nizu koji pokazuju da mi dve godine prisustvujemo procesu punog razvlašćivanja Milovog DPS-a. To razvlašćivanje će svoj vrhunac doživeti početkom iduće godine na izborima za predsednika države, nakon kojih Milu prestaje mandat za predsednika i on ide u političku penziju - zaključuje Pavićević.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

E moj Dajkoviću...juče si ušao u politiku, pa zato i lupaš...Milo da izgubi Podgoricu? Ne budi dete. To je nemoguće. Milo je rođeni pobednik. Možda malo kraducka, ali ni više, ni manje od ostalih političara.

Milutin

pre 1 godinu

Ako dps izgubi podgoricu mogu da se pakuju i da beže pojedinci.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija