• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Vijesti

02.11.2022

21:30

HAOS U CRNOJ GORI! Demonstranti blokirali vrata Skupštine, probijena i zaštitna ograda! Čuju se uvrede upućene Abazoviću (VIDEO)

Printscreen

Balkan

HAOS U CRNOJ GORI! Demonstranti blokirali vrata Skupštine, probijena i zaštitna ograda! Čuju se uvrede upućene Abazoviću (VIDEO)

Podeli vest

Pojedini građani i večeras protestuju u Podgorici, ispred Skupštine Crne Gore, zbog, kako su kazali, "ustavnog puča u režiji Demokratskog fronta". Policijske snage su i ispred zgrade predsednika Crne Gore.

Situacija ispred Skupštine je trenutno mirna.

Deo građana je napustio protest, a ostali su i dalje ispred Skupštine.

Građani su se ranije okupili na Trgu nezavisnosti, posle čega su krenuli u najavljenu šetnju do Skupštine Crne Gore. Nakon protesta ispred Skupštine stigli su kod zgrade Vlade, a pratile su ih jake policijske snage.

Građani su ranije kod Skupštine pokušali da sruše zaštitnu ogradu.

Pojedini mediji su preneli da je na protestnu šetnju građane pozvala Grupa građana Cetinja.

Na protestu su i poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Nela Savković Vukčević, Draginja Vuksanović Stanković iz Socijaldemokratske partije (SDP)...

Na protestu je i predsednik OO Liberalne partije Jovan Rabrenović.

Tokom šetnje učesnici uzvikuju "izdaja, izdaja".

Zbog okupljanja građana, saobraćaj na dijelu Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, od mosta Blaža Jovanovića do hotela "Hilton", zatvoren je za saobraćaj, pišu podgoričke Vijesti.

Foto: AP/Tanjug

Dritan Abazović

Učesnici uzvikuju i uvrede na račun premijera Dritana Abazovića i ministra MUP-a Filipa Adžića.

Peđa Vušurović je kazao da su okupljeni uprkos proruskim i prosrpskih snagama dokaz da nisu svezani. Partije se kazao je dele na one koje su za Crnu Goru, a koje protiv nje.

- Naš glas je ključan i naša je reč poslednja. Parlament nije jedina institucija. Predsednik je biran vašim glasovima - kazao je Vušurović.

Istakao je da je u pitanju politička i nacionalna sudbina Crne Gore.

- Ako glavarski zbor ne zna, pitaće se građani - rekao je.

Istakao je da je Milan Knežević izdajnik, ali da za njega "ima duboki naklon".

Vušurović je rekao da i danas ne bi imali ovakvu vlast da Crna Gora nije zemlja paradoksa.

On je rekao da je u njihovim rukama sudbina Crne Gore, kao i da daju rok od sedam dana, pa će odlučiti šta dalje. Pozvao je građane da se ponovo okupe za sedam dana.

Istakao je da su pare izvan rešile izbore u Podgorici.

Vušurović je kazao da se za Crnu Goru živi, a da je njihov cilj da im ostave Crnu Goru za parčanje.

Više desetina građana i sinoć je satima protestovalo ispred zgrade Skupštine zbog, kako su kazali, "ustavnog puča u režiji Demokratskog fronta".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Izgleda da će Milo formirati vlast i u Podgorici...Ameri već rade na koaliciji "DPS+Evropa sad". Poruka za Koaliciju DF+DEMOKRATE+SNP+URA: Momci, džaba ste krečili.

sinisa

pre 1 godinu

Milo je svoje zavrsio,ovo su poslednji njegovi trzaji kao kod zaklane životinje....

Pera

pre 1 godinu

Medojević je u skupštini javno rekao da je Cetinjanin Krivokapić agent CIA pa ono oko Prtijarha na Cetinju i ove cetinjski demonstracijama organizuje CIA.

KO TAKNE DRITANA, UDARIO JE NA MENE I MOJU PORODICU! Milačić o Abazoviću: On nije najslabija karika, držimo se kao jedno!
Balkan

KO TAKNE DRITANA, UDARIO JE NA MENE I MOJU PORODICU! Milačić o Abazoviću: On nije najslabija karika, držimo se kao jedno!

Pošto je Dritan Abazović, lider koalicije “Crno na bijelo” pripadnik albanske manjine, odlazeći režim računa da je najslabija karika u novoj većini, misle da će pritiskom na njega najviše postići, upregnuli su čitav aparat da ga diskredituju i da utiču na njega. Dritan nije sam, zajedno smo, držimo se kao jedno, napad na jednog je napad na sve

05.09.2020

22:01

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija