• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

25.11.2022

13:36

OTVORILI DŽAKOVE SA ĐUBRIVOM ZA PEČURKE, USLEDIO ŠOK! NOVA ZAPLENA KOKAINA U LUCI BAR! Droga vredna 40 MILIONA EVRA trebalo da završi u Albaniji!

AP/Photo

Balkan

OTVORILI DŽAKOVE SA ĐUBRIVOM ZA PEČURKE, USLEDIO ŠOK! NOVA ZAPLENA KOKAINA U LUCI BAR! Droga vredna 40 MILIONA EVRA trebalo da završi u Albaniji!

Podeli vest

U zajedničkoj policijskoj akciji Crne Gore i Albanije u Luci Bar je zaplenjeno 430 kg kokaina, ulične vrednosti oko 40 miliona evra, a uhapšeno deset državljana Albanije, saopšteno je iz Uprave policije CG


Kokain je otkriven u julu ove godine, ali su službe odlučile da je stave pod nadzor i sačekaju da se pojavi poručilac, što se dogodilo juče, nakon čega su u Albaniji usledili pretresi i hapšenja.


Kokain otkriven u Luci Bar bio je sakriven u vrećama sa veštačkim đubrivom za pečurke, a prema pisanju albanskog portala "Ora News" zeplenjena količina je 400 kilograma, dok portal RTCG, pozivajući se na svoja saznanja, piše da je reč o pola tone kokaina.

Prema pisanju albanskih medija laboratorije za preradu kokaina otkrivene su u gradovima Frakul i Fratar okruga Fjer, a do sada je uhapšeno 15 osoba. Navode da je droga stigla iz Kolumbije u barsku luku, sa krajnjom destinacijom u Frataru, preneo je portal podgoričkog Dana.

U policijskom saopštenju se navodi da je ulična vrednost zaplenjenog kokana oko 40 miliona evra. U policijskoj akciji je zaplenjeno je više komada oružja (tri pištolja, tri automatske puške i veća količina municije različitog kalibra), tri vozila i oko 20.000 evra.

Reč je, dodaje se, o kokainu koji je dopremljen u Luku Bar iz Luke Buenaventura - Kolumbia, brodom „Monte Cervino“. 

"Ova aktivnost je juče, uz aktivno učešće pripadnika crnogorske policije, rezultirala zaplenom 595 džakova organskog đubriva, za koje se osnovano sumnja da se u njima nalazi oko 430 kilograma opojne droge kokain i lišavanjem slobode deset lica na teritoriji Albanije, dok se određeni broj lica još uvek potražuje", saopšteno je iz Uprave policije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dule

pre 1 godinu

Ако Албанци кажу да је било 400 кг кокаина а Црногорци да је било 500, то значи на је неко узео 100 кг са уличном вредношћу од 10 милиона евра. Мало ли је?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija