• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

10.12.2022

10:42

UHAPŠENI MILOV TUŽILAC POMAGAO KAVČANIMA! Kako je Čađenović štitio mafiju i Đukanovićev režim

Printskrin

Balkan

UHAPŠENI MILOV TUŽILAC POMAGAO KAVČANIMA! Kako je Čađenović štitio mafiju i Đukanovićev režim

Podeli vest

Saša Čađenović, specijalni tužilac Crne Gore i bliski saradnik predsednika te države Mila Đukanovića, uhapšen je u petak u Podgorici pod sumnjom da je stvorio organizovanu kriminalnu grupu i da je direktno pomagao zloglasnom "kavačkom klanu"

Čađenović se tereti da je štitio mafiju i Milov režim u Crnoj Gori u periodu od sredine 2020. do ove godine. Uhapšeni tužilac je, inače, radio na brojnim spornim predmetima koji su prerasli u afere, kao što su "državni udar" i "crne trojke", a postoje indicije da je direktno sarađivao sa šefom "kavčana" Radojem Zvicerom.

Čađenović je radio na slučaju "državni udar", u kojem su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, zatim Bratislav Dikić, penzionisani general srpske Žandarmerije, kao i još deset državljana Crne Gore, Srbije u Rusije optuženi za navodni pokušaj terorističkih napada tokom parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016.

U nameštenom sudskom postupku prvostepeno su bili osuđeni na ukupno skoro 70 godina zatvora, ali je Apelacioni sud Crne Gore, u maju ove godine, ukinuo tu presudu i naložio novo suđenje.
Odmah nakon ove odluke Apelacionog suda iz Demokratskog fronta je saopšteno da su se "stekli uslovi da nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i njegov zamenik Saša Čađenović budu uhapšeni i procesuirani".

Demokratski front je optužio Čađenovića i da je svog rođaka Mihaila naterao da lažno optuži Andriju Mandića u aferi "državni udar", zbog čega je nagrađen stanom koji mu je dodelila Vlada Crne Gore.

Velika uloga ovog specijalnog tužioca je bila i u zataškavanju afere "crne trojke", a odnosi se na policajce koji su za račun režima Mila Đukanovića prebijali političke neistomišljenike.

Kolika je bila bahatost uhapšenog Čađenovića, možda najbolje pokazuje činjenica da je ignorisao prepisku preko aplikacije Skaj koju je Evropol dostavio Crnoj Gori pre dve godine. Iako se u prepiskama vidi direktna saradnja crnogorskih državnih organa sa "kavačkim klanom" i drugim kriminalnim organizacijama, Čađenović je svoju odluku da ignoriše dokaze sa Skaja obrazložio time da "nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja bilo kog lica".

Podsetimo, aplikaciju Skaj masovno su koristili pripadnici crnogorskog, ali i srpskog podzemlja. Jedan od korumpiranih crnogorskih policajaca Petar Lazović, koji je u međuvremenu uhapšen zbog učešća u kriminalnim poslovima sa "kavačkim" klanom, prosledio je jednom prilikom fotografiju nasmejanog Saše Čađenovića odbeglom vođi "kavčana" Radoju Zviceru, što su mnogi protumačili kao znak da je ova kriminalna organizacija bila zaštićena od istraga specijalnog tužilaštva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija