• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RTS

13.12.2022

17:15

TRAŽI DLAKU U JAJETU! MILO KUPUJE VREME, NAPRAVIO POTEZ OČAJNIKA! Poznato zašto je EKSPRESNO vratio Skupštini Zakon o predsedniku

Balkan

TRAŽI DLAKU U JAJETU! MILO KUPUJE VREME, NAPRAVIO POTEZ OČAJNIKA! Poznato zašto je EKSPRESNO vratio Skupštini Zakon o predsedniku

Podeli vest

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je Skupštini izmene Zakona o predsedniku zbog greške u nazivu ponovo izglasanog akta, saopštio je savetnik predsednika za ustavni sistem i pravna pitanja Boris Bastijančić

Boris Bastijančić kaže da je Đukanović uputio dopis u kojem je zamolio predsednicu Skupštine Crne Gore Danijelu Đurović da pravovremeno otkloni faktografsku grešku koju je načinila, a odnosi se na valjanost naziva ponovno izglasanog zakona i nakon toga mu akt uredan dostavi.

Navodi i da je Đukanović danas primio dopis Đurovićeve u kojem je navela da je Skupština na sednici u ponedeljak ponovno odlučivala o Zakonu o predsedniku i izglasala ga, kako bi šef države postupio saglasno Ustavu.

- Riječju – Ukazom proglasio sinoć na skupštinskom plenumu usvojeni Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku Crne Gore, u svjetlu utvrđene imperativne ustavne obaveze -  navodi se u saopštenju.

Međutim, kako je rekao Bastijančić, Zakon o predsedniku Crne Gore donela je Skupština 26. juna 2018. godine.

Kako je naveo, dva dana kasnije, 28. juna 2018. godine, predsednik Crne Gore ga je već proglasio Ukazom, koji je od toga dana integralni dio pravnog poretka države i proizvodi pravna dejstva.

- Stoga, zarad proceduralne legitimnosti ukupnog zakonodavnog postupka i pouzdanosti spisa formiranog predmeta, Đukanović je, doprinoseći profesionalnoj međuinstitucionalnoj korespondenciji, zamolio Đurović da pravovremeno otkloni faktografsku grešku koju je načinila, a odnosi se na valjanost naziva ponovno izglasanog odnosnog opšteg pravnog akta i nakon toga mu isti uredan dostavi - kaže se u saopštenju.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

Da li je ovo dokaz da je Bajern pokraden? Potez igrača Reala žestoko će razbesneti Nemce! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su Bajern sa 2:1 (0:0) u revanš meču polufinala Lige šampiona i za pehar u ovom takmičenju će se boriti protiv Borusije Dortmund 1. juna u Londonu. Madriđani su golovima Hoselua (34) u finišu napravili fantastičan preokret, ali trijumf je ostao u senci dešavanja iz duboke sudijske nadoknade, kada je po mišljenju mnogih velikan iz Nemačke žestoko oštećen, o čemu svedoči i reakcija defanzivca domaćih Antonija Ridigera (31)!

09.05.2024

11:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija