• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.12.2022

19:33

MILO BESAN KAO RIS! Potpisao izmenjeni Zakon o predsedniku - Odgovornost će snositi oni koji su ga usvojili

Beta

Balkan

MILO BESAN KAO RIS! Potpisao izmenjeni Zakon o predsedniku - Odgovornost će snositi oni koji su ga usvojili

Podeli vest

Crnogorski predsednik Milo Đukanović potpisao je danas izmenjeni Zakon o predsedniku, koji je drugi put izglasan u parlamentu u ponedeljak.

Đukanović je to saopštio na pres konferenciji u Vili Gorica i podsetio na okolnosti u vezi sa usvajanjem Zakona o predsedniku, koji je, kako je kazao, potpisao uprkos svemu, pa i protestima koje veoma poštuje.

Potpisivanjem Zakona, istakao je, njegova ustavna obaveza je ispunjena, bez obzira na to što je, kako je naveo, parlamentarna većina delovala neustavno.

- Neću se pridužiti onima koji ruše Ustav i neću učestvovati u tome - rekao je Đukanović, koji smatra da je usvajanjem pomenutih izmena Skupština izgubila smisao. Parlament je, kazao je, ušao u fazu političkog rada i rušenja ustavnog poretka.

Rekao je i da ni predstavnika parlamenta ni kandidata za mandatara neće pozvati na novi krug konsultacija i da, kako je naveo, odbija mogućnost da učestvuje u primeni neustavnog zakona.

- Odgovornost za primenu ovog zakona snosiće upravo oni koji su ga usvojili - poručio je Đukanović.

Kada je reč o izboru sudija Ustavnog suda, Đukanović je rekao da se pozicija i opozicija moraju dogovoriti, da problema nema da se sudije Ustavnog suda izaberu blagovremeno i da se može skratiti mandat Skupštini.

Može se, kazao je, imati datum izbora i ostvariti legitimnost izbornog procesa.

- Vremena ima, potrebno je malo dobre volje, koje kod parlamentarne većine do sada nije bilo - rekao je crnogorski predsednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija