• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT Balkan

21.12.2022

08:39

MILANOVIĆ ŽESTOKO UDARIO NA VAŠINGTON I BRISEL! Amerikanci napadaju slabije i uništavaju, to je njihov RAT, EU nije nikakv savez! Ukrajinci... Smešno je

Beta

Balkan

MILANOVIĆ ŽESTOKO UDARIO NA VAŠINGTON I BRISEL! Amerikanci napadaju slabije i uništavaju, to je njihov RAT, EU nije nikakv savez! Ukrajinci... Smešno je

Podeli vest

Predsednik Hrvatske istakao je da je sukob u jugoistočnoj Evropi "američki rat vođen na grbači Ukrajinaca"

To što je Ukrajini dodeljen status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji je užasan vic, a sama Unija je "nesrećan i nikakav" savez, izjavio je predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

- Ukrajina nije saveznik, ali oni pokušavaju da od njih naprave saveznika. Smešno je što joj se dodeljuje status kandidata za članstvo u EU. To je užasan vic. Jedna jadna Bosna i Hercegovina je morala da čeka, što je užasno poniženje. Ovo je danas evropski savez, ali nesrećan i nikakav - rekao je Milanović za zagrebački Jutarnji list.

Hrvatski predsednik ocenio je i da je sukob u Ukrajini "bio neizbežan".

- Celokupna zapadna i američka filozofija rata je da se napadne neko mnogo slabiji i da mu se popije krv, da se slomi i da mu se uništi zemlja - naglasio je on.

Foto: Beta

Zoran Milanović

On je ocenio i da su Rusija i SAD namerno ušle u ovaj sukob.

- Ovo je američki rat, vođen na grbači Ukrajinaca, ali američkim novcem - smatra Milanović.

Milanović je ukazao i na katastrofalnu borbenu gotovost Hrvatske, ističući da je njegova zemlja prinuđena da svoje kompletno naoružanje preda Ukrajini.

- Ako će da nas Amerikanci brane onako kako brane Ukrajinu, brine me borbena gotovost pešadije u slučaju krize, jer pešadija je sve - zaključio je predsednik Hrvatske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bezimeni

pre 1 godinu

Kakvo otrežnjenje! Da li je ovo moguće?Ovo se nije desilo “od kad je gavran pocrneo”! Za ovakvu izjavu potrebna je politička i lična hrabrost! Svaka čast predsedniku Hrvatske! Ostaje da se čuje reakcija mentora!

deda Raša

pre 1 godinu

Konačno da se i od njega nešto pametno čuje.

Mali Perica

pre 1 godinu

Pametno i mudro nije, ali istinito jeste!

Žigolo

pre 1 godinu

Baš me je iznenadila iskrenst Milanovića ali se bojim da će ga to skupo koštati. Amerika je naterala sve zemlje NATO da svo svoje naoružanje pošalju u Ukrajinu ali je kršenje međunarodnog prava kad jedna zemlja, IRAN, pošalje dronove Rusiji ... Može li blesavije i licemernije?

Čarapan

pre 1 godinu

Gospodin je zaboravio da je na krilima SAD i Nemačke proterao Srbe sa svojih ognjišta i uz saglasnost istih prisvojio svu njihovu imovinu .Jedini je to uradili Pavelić uz pomoć Nemačke i ondašnje EU koju je isto preko Švajcarske finansirale banke SAD

Dragče

pre 1 godinu

6.6.1944.godine je Amerika izvršila invaziju na Evropu (iskrcavanje u Normandiji) i do dana današnjeg je drži u ropstvu! A ovog puta su im Ukrainci "kolateralna šteta"! U svakom slučaju tamo svakodnevno ginu Slaveni!!

Istina

pre 1 godinu

Milanović žešći od Orbana! Sve je istinu rekao! To je samo dokaz da taj čovek misli svojom glavom, što je prava retkost u Zapadnom svetu!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija