• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RTRS

02.01.2023

17:56

KOLJAČA SRPSKE DECE STIGLA RUKA PRAVDE! Hadžiahmetović izvršio samoubistvo! Osumnjičen da je na Nikoljdan '92 učestvovao u pokolju 56 Srba - Odsecali delove tela, palili kuće

Balkan

KOLJAČA SRPSKE DECE STIGLA RUKA PRAVDE! Hadžiahmetović izvršio samoubistvo! Osumnjičen da je na Nikoljdan '92 učestvovao u pokolju 56 Srba - Odsecali delove tela, palili kuće

Podeli vest

Bivši pripadnik takozvane Armije RBiH Muris Hadžiahmetović, koji je u decembru bio uhapšen zbog sumnje da je počinio ratni zločin na Srbima, izvršio je samoubistvo u Goraždu


Policija je telo Hadžiahmetovića pronašla sinoć u 22.45 časova u Ulici 22. maj u blizini kampa Moto-kluba „Goražde“, prenose federalni mediji.

Uviđaj su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije i mrtvozornik, koji su potvrdili identitet, a svi tragovi ukazuju da je reč o samoubistvu počinjenom iz vatrenog oružja.

Hadžiahmetović je jedan od šestorice bivših pripadnika takozvane Armije RBiH iz Goražda koji su uhapšeni u akciji Agencije za istrage i zaštitu na području Goražda i Sarajeva 13. decembra.

Tužilac Vladimir Simović predložio je mere zabrane za osumnjičene Rašida Sobu, Zakira Jamaka, Adema Fehrića, Šefku Glušca i Murisa Hadžiahmetovića, koje je prethodno pustio na slobodu bez ikakvih mera zabrane.

Oni su osumnjičeni da su kao komandanti i pripadnici Višegradske brigade takozvane Armije BiH učestvovali u napadu na selo i da su počinili zločin, a iz Tužilaštvo navode da su žrtve nakon zločina pronađene i identifikovane. U predmetu je izvršena opsežna istraga Tužilaštva sa više partnerskih policijskih agencija i institucija, kao i prikupljanje velikog broja dokaza o počinjenom zločinu i izvršiocima.

U osvit zore na Nikoljdan, 19. decembra 1992. godine, pripadnici takozvane Armije BiH ušli su iz pravca Goražda desnom obalom Drine u zaleđe srpskih položaja i, paleći sve pred sobom, na kućnom pragu dok su se spremali da slome slavski kolač, masakrirali srpske žene, starce i decu.

Ubijeno je 56 meštana, a mnogi od njih na jeziv način, odsecanjem delova tela. Među žrtvama bila je 21 žena i troje dece, koja su prethodnog dana sa roditeljima došla iz Foče da na selu dočekaju Svetog Nikolu.

Desetak zaselaka Gornje Jošanice u opštini Foča izbrisano je sa geografske karte, popaljene su, ne samo kuće, već i pomoćni objekti, uz nejač ubijana je i stoka, a gde su to stigli, zločinci su čak posekli i stabla voćaka, prenela je RTRS.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nikada necete u eu gamadi

pre 1 godinu

Bilo je zlocina svugdje ali srbi su prvaci u pravljenju zlocina. Genocidan poturski narod.

Zagor

pre 1 godinu

Je li ih i bacao lavovima u kavez???? Vidim imate informacije o tome šta je radio pa sigurno znate???!!!! Bog zna šta su svetosavski teroristi radili kad ih je na stotine izvršilo samoubistvo!!!

Perodeformero

pre 1 godinu

Covjek se osvetio, valjda bi vi Srbi to trebali da uvažite i prihvatite

Karma

pre 1 godinu

I onda dođu srbomrzitelji i Evropske demokrate da proglase Srbe za genocidan narod a izrodi iz Srbije traže da se takva rezolucija usvoji u Narodnoj skupštini Srbije.

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija