• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

06.01.2023

19:17

LINTA ŽESTOKO ODGOVORIO PLENKOVIĆU ZBOG IZNOŠENJA NEISTINA NA BOŽIĆNOM PRIJEMU U ZAGREBU! Hrvtaski premijer opet vređa Srbe!

Tanjug

Balkan

LINTA ŽESTOKO ODGOVORIO PLENKOVIĆU ZBOG IZNOŠENJA NEISTINA NA BOŽIĆNOM PRIJEMU U ZAGREBU! Hrvtaski premijer opet vređa Srbe!

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta u saopštenju koje je dostavio medijima izražava žaljenje što je hrvatski premijer Andrej Plenković na božićnom prijemu u Zagrebu ponovio "laž da je Hrvatska bila žrtva agresije Miloševićevog režima".

- U pitanju nije činjenica, kako je rekao Plenković, već lažni mit o Domovinskom ratu prema kome su tobože Srbija, JNA i krajiški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku - naveo je Linta. 

Kaže da se slaže s Plenkovićem da se pomirenje mora zasnivati na činjenicama i istini, ali primećuje da brojne činjenice govore da je Tuđmanov režim izvršio agresiju na Jugoslaviju i srpski narod koji je živio u Socijalističkoj republici Hrvatskoj. 

- Takođe, brojne činjenice govore da je sa područja sadašnje Hrvatske proterano više od pola miliona Srba koji i danas, u najvećoj meri, ne mogu da ostvare svoja osnovna ljudska prava - kaže Linta i ističe da je važno da se pokrene dijalog između Srbije i Hrvatske o rešavanju otvorenih pitanja koja onemogućavaju istinsku normalizaciju odnosa između dvije države. 

Glavna pitanja, prema njegovom mišljenju, odnose se na period rata i njegove posledice, a to su, kako navodi, ekshumacija i identifikacija nestalih lica, uspostava istih standarda u suđenjima za ratne zločine, povratak otete imovine imovine i stečenih prava, naknada štete za otetu ili uništenu imovinu, obeležavanje mesta stradanja žrtava rata bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, opstanak i poboljšanje položaja preostalih Srba u Hrvatskoj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija