• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

09.01.2023

15:29

BEZ SRPSKE NEMA SLOBODE! Dodik na proslavi Dana Republike: RS je država mira i nikome ne preti!

printskrin RTRS

Balkan

BEZ SRPSKE NEMA SLOBODE! Dodik na proslavi Dana Republike: RS je država mira i nikome ne preti!

Podeli vest

Povicima "živela Srbija, Republika Srpska i srpski narod", predsednik Srpske Milorad Dodik završio je obraćanje učesnicima svečanog defilea, koji je ove godine prvi put organizovan van Banjaluke, u Istočnom Sarajevu, te poručio da bez Republike Srpske nema slobode, ni razvoja, ni, kako je kazao, našeg opstanka na ovim prostorima


Pozvao je narod da se okupi oko Republike Srpske, koja, poručio je, ima pravo da bude inegrisana i povezana prema međunarodnom pravu sa Srbijom. Svečani defile je završen ipesmom "Pukni zoro", a prethodilo je intoniranje himni Republike Srpske i Srbije.

Dodik je prisutna na početku obraćanja ponovo pozdravio s "Pomoz Bog junaci" i poručio: "Ovo je Republika Srpska, Republika mira, okupljanja, Republika slobode, koja je spremna da brani svoju slobodu i da uživa u toj slobodi".

Dodik je poručio da je u Republiku Srpsku dobrodošao svako ko je za mir i miran život.

"Ovaj prostor pripada Srbima koji su se 9. januara 1992. formirali Republiku Srpsku. Toga dana bio sa i ja na Osnivačkoj skupštini i mogu da svedočim o Republici Srpskoj koja je prošla težak put, koju su mnogo omažavali, ali nisu uspeli da je satru i dovedu do nestanka", rekao je Dodik.

U Republici Srpskoj, istakao je, živi ponosan narod, koji je spreman da je odbrani.

"Mi samo hoćemo da kažemo da smo tu i da smo spremni da se borimo za svoju slobodu. Za slobodu se borimo kroz politički i  demokratski demokratski život, a pripadnici policije su zaduženi za naš miran život", rekao je Dodik i zahvalio svim učesnicima defilea i velikom broju građana u Ulici Stefan Nemanja na Trgu Srbija u Istočnom Sarajevu.

Istakao je Dodik i da je ovo trenutak kada se mora kazati da su najznačajniji i najveći, kolosalni deo u stvaranju Republike Srpske, dali borci naše, kako je rekao, ponosne Vojske Republike Srpske, koja je zajedno sa policijom branila naše domove u neizvesnim okolnostima, u kojima je rat donosio svakodnevne promene.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija