• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić/Informer

16.01.2023

07:00

PALE MASKE, DRITAN I SPAJIĆ SA AMERIMA SPREČILI FORMIRANJE VLADE CRNE GORE?! DF otkrio ko je kriv za neuspeh pregovora! ŠTA SADA?!

Tanjug/Beta/Pixabay/Fotošop

Balkan

PALE MASKE, DRITAN I SPAJIĆ SA AMERIMA SPREČILI FORMIRANJE VLADE CRNE GORE?! DF otkrio ko je kriv za neuspeh pregovora! ŠTA SADA?!

Podeli vest

Za neuspeh pregovora oko formiranja nove crnogorske vlade na čelu sa premijerom Miodragom Lekićem krivi su aktuelni premijer Dritan Abazović i jedan od lidera 'Evropa sad' Milojko Spajić!

Ovo tvrde čelnici Demokratskog fronta koji su izneli teške optužbe na račun svojih potencijalnih partnera u crnogorskoj vladi.

Prvi se oglasio lider 'Pokreta za promjene' Nebojša Medojević koji tvrdida su se Spajić i Dritan sastajali u Spajićevoj vili u Kotoru gde je i dogovoreno miniranje nove vlade.

'Više domaćih i međunarodnih izvora mi je potvrdilo informaciju da se u Spajićevoj vili u Kotoru dogovaralo miniranje formiranja 44. Vlade i nova koalicija URE i Evrope sad. Duvanska mafija koja na platnom spisku drži Abazovića i Spajića, naredila je da se ova Vlada ne formira, jer su njihove procene da bi ulazak DF u Vladu i koordinacija reformi u sektoru bezbednosti ugrozila njihove interese, zaustavila šverc i osnažila GST Novovica u inteziviranji borbe protiv mafije', napisao je Medojević na Fejsbuku.

Na ovo je reagovao Milojko Spajić koji je na Tviteru u odgovoru Medojeviću istakao da su to 'presmešne laži'. Međutim, Medojevićeve reči potvrdio je još jedan lider DF Milan Knežević koji tvrdi da su Spajiću i Abazoviću instrukcije date u Američkoj ambasadi. 

- Abazović, Spajić i još neka gospoda bili su kod američke ambasadorke između 21. i 22. decembra, pa kad je trebalo da daju potpise za zakazivanje Skupštine na kom bi se glasalo za mandatara Miodraga Lekića 23. decembra, oni to nisu hteli. Tačno će im kandidat biti američka ambasadorka - rekao je Knežević.

Ne slušaju glas naroda 

Odlazak Abazovića i Spajića, kao i jos jednog lidera jedne partije parlamentarne većine, na sastanak sa ambasadorkom samo je još jedan dokaz marionetskog i podaničkog odnosa dela partija i Crne Gore, koje ne slušaju glas naroda nego glas ambasada, smatra Dražen Živković, novionar TV Prva CG!

Komentarišući ove navode, analitičar Vladimir Dobrosavljević kaže da je očito da sve grupacije sa lista koje su u avgustu 2020. svrgnule režim Mila Đukanovića nisu sa istim motivima i odgovornošću pristupili obavezama koje vlast donosi. 

- I dok su neki želeli da reformišu nasleđe poslednjeg autokratskog režima u Evropi, pre svega njegovu simbiozu sa narko-kartelima i visoku korupciju, dotle su drugi želeli samo personalnu zamenu, a da svi benefiti od zloupotreba izvršne vlasti ostanu sada njihova privilegija. Jasno je da ako ste motivisani unosnim ciljevima, poput rukovodilaca URA i Evropa sad, vama odgovara nefunkcionalan sistem, kao i trenutna politička i institucionalna blokada države - zaključuje Dobrosavljević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
micko

pre 1 godinu

A šta očekivati od Šiptara??? Ko je ovde lud ...on samo glumi titicu koji eto da se tamošnji šiptari ne ljute da se to pusti kraju ... ma mani ti šipac boli nas uvo za tebe i šipce Kosmet je Srpski!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija