• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

19.01.2023

09:20

U Banjaluci plivanje za Časni krst, u nekoliko gradova Srpske je otkazano

Balkan

U Banjaluci plivanje za Časni krst, u nekoliko gradova Srpske je otkazano

Podeli vest

Zbog obilnih padavina i visokih vodostaja na rekama u Republici Srpskoj je otkazano bogojavljensko plivanje za Časni krst u nekoliko gradova i opština

Bogojavljensko plivanje za Časni krst biće održano u Višegradu, Novom Gradu, Foči, Miljevini i Trnovu.

U Banjaluci će nakon liturgije biti formirana litija kod Sabornog hrama koja će proći ulicama grada do Gradskog mosta gde će biti osveštana voda, a potom i plivanje.

Fondacija "Sveti Vukašin" iz Trebinja organizovala je sinoć na zatvorenom bazenu plivanje za Časni krst za decu u kojem je učestvovalo oko 160 mališana, prenela je Srna.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRBI, ZNATE LI ZAŠTO PLIVAMO ZA ČASNI KRST? Bliži se Bogojavljenje, a mnogi ne znaju kako je nastao ovaj važan običaj
Srbija

SRBI, ZNATE LI ZAŠTO PLIVAMO ZA ČASNI KRST? Bliži se Bogojavljenje, a mnogi ne znaju kako je nastao ovaj važan običaj

Bogojavljanje je jedan od petnaest najvećih hrišćanskih praznika, koji predstavlja objavljivanje Bogočoveka i uvođenje Hrista u mesijansku misiju. Toga dana se, prema Bibliji, posle krštenja Isusa Hrista u reci Jordan, koje je obavio Jovan Krstitelj, Sveti Duh u vidu goluba spustio na rame Isusovo i začuo se glas Boga Oca s neba. Tako se Bog javio u tri ličnosti: Oca, Sina i Svetog Duha

16.01.2023

18:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija