• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/borba.me

02.02.2023

14:32

ANDRIJA MANDIĆ KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA CRNE GORE!

Tanjug

Balkan

ANDRIJA MANDIĆ KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA CRNE GORE!

Podeli vest

Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić biće kandidat te partije za predstojeće predsedničke izbore

Tu je odluku je podržalo i predsedništvo Demokratske narodne partije (DNP).

Predsedništvo DNP danas je održanoj sednici jednoglasno donelo Odluku da za predsedničkog kandidata na izborima 19. marta podrži Andriju Mandića.

Istovremeno, DNP upućuje poziv svim političkim subjektima, NVO-sektoru, istaknutim intelektualcima, slobodnim građanima, kojima je stalo do očuvanja nezavisnosti države, poštovanja njenog Ustava, borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, da snažno podrže Andriju Mandića, koji je, navode, svojim dosadašnjim javnim angažmanom i beskompromisnom borbom protiv režima Mila Đukanovića dokazao da će biti dostojan predsednik svih građana Crne Gore.

„Na predstojećim predsedničkim izborima građani će birati tri kandidata: jedan će biti predstavnik mafije, drugi predstavnik ambasada, a treći predstavnik naroda. Andrija Mandić je nesumnjivo predstavnik naroda, i nemamo dilemu da će njegova pobeda označiti trijumf narodne volje, koja Crnu Goru želi da vidi kao ekonomski prosperitetnu, nezavisnu od svih spoljnih uticaja, i oslobođenu od organizovanog kriminala i korupcije“, kazali su iz DNP-a.

Sama činjenica da je Demokratski front, za manje od nedelju dana, već prikupio preko 15.000 potpisa podrške Andriji Mandiću, kao predsedničkom kandidatu, najbolje govori o snazi ovog političkog saveza, kažu iz DNP-a i dodaju da je Crna Gora krenula pravim putem.

Funkcionerka Nove, čiji je Mandić lider, Marina Jočić objavila je na svom Fejsbuk profilu "Glavni odbor Nove srpske demokratije odlučio – najbolji za predsednika, Andrija Mandić."

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20