• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

03.02.2023

14:03

IMAM IZ SRPSKE NAPAO SVETOG SAVU, IZGOVORIO GNUSNE REČI, sada se ponovo oglasio tokom glavne molitve u džamiji!

Printskrin Youtube/Hayat

Balkan

IMAM IZ SRPSKE NAPAO SVETOG SAVU, IZGOVORIO GNUSNE REČI, sada se ponovo oglasio tokom glavne molitve u džamiji!

Podeli vest

Amir Mahić, imam iz Kozarca kod Prijedora, izvinio se danas na glavnoj molitvi petkom, islamskim vernicima za govor tokom kojeg je srpskog svetitelja Savu nazvao začetnikom fašizma, a Srpsku pravoslavnu crkvu - sektom, prenela je RTRS


Mahić je tokom službe na Savindan, 27. januara istakao da je Sveti Sava bio "veoma kontroverzna ličnost", da je to "jedan od činovnika SPC" i da je "laž da je prosvetitelj".

"Šta je s druge strane, iz ugla pravoslavaca iz drugih delova sveta, taj čovek? To je čovek na čijem učenju i ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovde dobro poznajemo. To je srpska pravoslavna sekta", rekao je imam Mahić.

Prema Mahićevim rečima "začetnik ideologije mržnje prema drugome je upravo Sveti Sava", a dve osnovne ideološke postavke na kojima je utemeljeno svetosavlje su nacionalizam i fašizam.

Kako javljaju federalni mediji Islamska zajednica BiH pokrenuće disciplinski postupak protiv imama Mahića.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan Nis

pre 1 godinu

Amire, jesu li ti deda i otac rekli koju slavu ti je slavio dedin pradeda.

Mladen

pre 1 godinu

Braco muslimanske veroispovesti stoko Srbska promenuli ste veru za veceru ali bukvalno to svatam ali ne svatam da ste toliko glupi da nesvatate dace Rusi promenuti narativ u roku 6mseci a onda katolici i muslimani srbi ce doci bogu na ispovest a onda cavam biti sudjeno po zasluzi fasisticko smece slovenska braco…ovg puta vam Srbi nece izaci u susret kao u prvom i drugom svetskom ratu stajacemo sa strane i gledati vase patnjne a rusi nisu srbi rusi su veoma opaki silovace vam cerke i zene a muskarce ce muciti i ubijati

Mapko

pre 1 godinu

Kako ja znam, pojam "nacionalizam" se pojavio prvi put tokom francuske revolucije 1789, bolje receno, francuska revolucija je stvorila ovu ideju. A za fasizam, takodje sam ucio u skoli da se pojavio odmah posle prvog svetskog rata u Italiji. Kako li je moguce da je Sveti-Sava sirio i nacionalizam i fasizam, jedno sest vekova pre francuske revolucije i maltene sedam ipo vekova pre italijanski fasizam ? Kakav li je taj anahronizam, kakve su to nebulozne price. Ako zelimo istom retorikom kao sto ovaj imam prica, onda uzmemo "kuran" u njemu cemo naci par puta da je napisano crnom nad belom, da treba istrebiti i pobiti sve ne-muslimane i jevreje, da li to znaci da ova knjiga jedno 1300 godina pre "Mein Kampf-a", propagirala "genocidnu i smrtnu ideologiju" poput "nacizam"? Naravno da nije.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija