• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RTS

11.02.2023

16:57

KLJUČA U TIRANI! Rama se suočava sa stotinama nezadovoljnih građana! Beriša zapretio REVOLUCIJOM (VIDEO)

twitter.com/printscreen

Balkan

KLJUČA U TIRANI! Rama se suočava sa stotinama nezadovoljnih građana! Beriša zapretio REVOLUCIJOM (VIDEO)

Podeli vest

Nezadovoljni građani gađali su zgradu Vlade dimnim bombama u boji i raznim drugim predmetima. Ujedinjena opozicija zahteva odlazak Edija Rame s vlasti pod motom "Branimo Albaniju".

Protesti se ispred parlamenta nastavljaju u ponedeljak.

Više hiljada građana i pristalica albanskih opozicionih stranaka, kao i njihovi lideri, okupili su se na glavnom gradskom bulevaru ispred zgrade Vlade, na ranije zakazanom protestu koji organizuje bivši premijer i predsednik dela najveće opozicione stranke u zemlji Demokratske Partije Salji Beriša.

Na protestu je učestvovao lider Partije slobode Ilir Meta, kao i članovi druge, otcepljene grupe DP koji predvodi Enkeled Alibeaj.

 

 

Poslanik tog dela stranke u albanskom parlamentu Gazmend Bardi ranije je izjavio da opozicija nema niti jedan razlog da bude podeljena u, kako je rekao, borbi s protivnikom.

Neposredan povod za ovaj protest, kako je izjavio generalni sekretar DP, Flamur Noke je navodni pokušaj premijera Albanije Edija Rame da u saradnji s nedavno uhapšenim pripadnikom FBI Čarlsom Mek Gonigalom, likvidira DP, opoziciju i uništi pluralizam u zemlji.

"Rama demokratiju u zemlji uspostavlja korupcijom"

Bivši predsednik i premijer Albanije, a sada lider dela opozicione DP Salji Beriša na protestu ispred zgrade Vlade zatražio je ostavku aktuelnog premijera Edija Rame.

Osvrćući se na aferu "Mek Gonigal", Beriša je rekao da je pozvao SAD i EU da istraže taj skandal, ističući da Rama više nema legitimitet da bude premijer Albanije.

Beriša je pozvao svoje pristalice da se bore, kaže da su građani revoltirani i najavio revoluciju do pobede.

- Moj poziv je svaki dan da učinimo sve da skratimo život ovom režimu. Edi Rama, njegov režim, treba da bude srušen dan ranije. Podmitio je šefa FBI, našeg strateškog partnera. Nekada je Albanija bila glavna vest kada je ušla u NATO. Danas je udarna vest da je njen premijer izjednačen sa ruskim oligarhom, prijateljem Putina, gde obojica podmiću najvišeg zvaničnika FBI-a, zbog njegove korumpirane moći - rekao je Beriša.

Istakao je i da Rama više "nije legitiman, te da politički nije ista osoba, kao i da nikada ne može biti premijer".

"Zamenio evrointegracije međunarodnom korupcijom"

Ilir Meta je naglasio da Rama koristi svoju moć kako bi zadovoljio mafiju, ne bi li ga održala još neki dan na vlasti.

Prema njegovim rečima afera "Mek Gonigal", koja je šokirala svet je i afera koja je prouzrokovala narodni gnev.

- Od odgovornosti se ne može pobeći - poručio je Meta, ističići da Rama mora položiti račune za sve prekršaje koje je počinio – za rušenje parlamenta i blokiranje opozicionih zakona.

 

 

Za razliku od poslednjeg protesta kada je bio bez obezbeđenja, Beriša je, kada je krenuo iz stranačkih prostorija ka bulevaru Mučenika nacije, s obe strane bio okružen telohraniteljima.

Po završetku mitinga ispred zgrade Vlade Albanije predvođeni Berišom, demonstranti su krenuli ka parlamentu uz poklič "Rama ik!", zatim u Ministarstvo unutrašnjih poslova i opštinu Tirana, odakle je Beriša poslao još nekoliko poruka.

Na protestu je bilo angažovano je više od 1.500 policajaca i pripadnika specijalnih službi RENEA, Orlovi kao i pripadnici Interventne jedinice.

Protesti se nastavljaju u ponedeljak ispred parlamenta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sini

pre 1 godinu

Nista nije bolji ni nas rezim. Sve afera do afere i korupcija veca nego kod Ramice

sledeća vest

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija