• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT/RTRS

27.02.2023

19:30

ŠMIT OBJAVIO RAT SRPSKOJ, ONA NE MOŽE IMATI NEPOKRETNU IMOVINU! Čeka se odgovor Dodika i Banjaluke... RS nikad nije bila u većoj opasnosti!

Tanjug/Dragan Kujundžić

Balkan

ŠMIT OBJAVIO RAT SRPSKOJ, ONA NE MOŽE IMATI NEPOKRETNU IMOVINU! Čeka se odgovor Dodika i Banjaluke... RS nikad nije bila u većoj opasnosti!

Podeli vest

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit, koga Republika Srpska ne priznaje, sprečio je da noćas u ponoć na snagu stupi Zakon o nepokretnoj imovini u tom entitetu, objavljeno je na sajtu Kancelarije visokog predstavnika.

Prema tom  Zakonu koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske, sva nepokretna imovina koju koriste vlasti RS, jedinice lokalne samouprave, javna preduzeća, javne ustanove i sve druge službe - pripadaju Srpskoj.

Šmit je zapravo, sada na Zakon ponovo primenio nalog iz aprila prošle godine, kojim je i tada suspendovao prethodni akt istog imena.

- Nalog od 12. aprila 2022. godine sada se primenjuje na novi Zakon RS sa istim nazivom, što faktički znači da se primena navedenog zakona obustavlja do konačne odluke Ustavnog suda BiH o njegovoj usklađenosti sa Ustavom BiH, odnosno dok Ustavni sud ne donese privremenu meru u vezi sa navedenim zakonom. Dok sud ne donese odluku u vezi s ovim pitanjem, mora se izbeći bilo kakva pravna nesigurnost - poručili su iz Kancelarije visokog predstavnika.

Visoki predstavnik je naglasio da se pitanje državne imovine ne može rešiti jednostranim merama i podsetio sve donosioce odluka da je Parlamentarna skupština BiH pravo mesto za rešavanje ovog pitanja.

Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti u RS-u prvobitno je usvojen na sednici entitetske Narodne skupštine u februaru 2022.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Velko

pre 1 godinu

Dokle ce svaka belosvetskabudala da preti Srbima?Hebo ga ko ga je primio i poslao!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17