• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/novosti.rs

04.03.2023

14:42

PRLJAVO, KAKO SAMO MILO MOŽE! Skandal Đukanovića na početku kampanje! Obratio se Bošnjacima, pa spomenuo Srbe i Srebrenicu... Šta reći,  već viđeni scenario istrošenog diktatora!

In4s

Balkan

PRLJAVO, KAKO SAMO MILO MOŽE! Skandal Đukanovića na početku kampanje! Obratio se Bošnjacima, pa spomenuo Srbe i Srebrenicu... Šta reći, već viđeni scenario istrošenog diktatora!

Podeli vest

Aktuelni predsednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović započeo je kampanju za novi mandat sa starim podelama, igrajući „oro“ uz prepoznatljivu dihotoniju upozoravajući Bošnjake na severu Crne Gore da vode računa o onima koji su podržavali zločine u Srebrenici.

 

- Oni još nisu preskočili osnovno pitanje, a to je – da li se u Srebrenici dogodio genocid. Oni tvrde da nije. A ja tvrdim da svako ko nije raščistio to pitanje od njega se treba dobro paziti. Kad bi se ukazale slične prilike taj bi ponovio genocid - šokirao je Đukanović okupljene Rožajce na promotivnom skupu, da bi potom otišao i korak dalje optužujući u svom maniru Srpsku pravoslavnu crkvu kao servis „velikodržavnog nacionalizma“, prenose Novosti.

Đukanović, otkrivajući „stare rane“ i tragajući za novim izdajnicima proklamuje multietničko društvo, ali  očigledno na štetu Srba.

- Sve dotle dok ih ne čujemo jasno i glasno da su prihvatili temeljne vrednosti savremene Crne Gore, dok ih ne čujemo da nema u Crnoj Gori građana prve i druge kategorije, dok ih ne čujemo da je Crna Gora građanska država, da ona jednako pripada svakom građaninu bez obzira na veru, naciju ne možemo im verovati - poručio je predsednik „svih građana“ Crne Gore.

I ova kampanja Mila Đukanovića počela je na isti način kao i više od deset prethodnih, markiranjem neprijatelja i izdajnika države, te pozicioniranjem sebe  kao faktora mira i stabilnosti, ocenjuje za Novosti politički analitičar Igor Damjanović.

- Oni koje sada  pokušava kobajagi štiti ratnih devedesetih su bili neprijatelji i izdajnici, koje je surovo proganjao, hapsio i terao iz zemlje. Ništa manje licemerno nije ni to što Đukanović se i dalje poziva na Srebrenicu kako bi koliko toliko popravio poljuljani politički rejting. Kada su se desili tragični događaji u Srebrenici  Đukanović je ne samo zastupao dijametralno suprotan narativ, već je i prema relevantnim svedočenjima aktivnije pomagao vojsku Republike Srpske od Slobodana Miloševića - podseća Damjanović.

Foto: Printskrin video

Milo Đukanović nema šta da ponudi građanima Crne Gore, sem podela i starih trikova

On dodaje da je narod dugo prihvatao Milove političke metamorfoze.

- Međutim, pre tri godine nastupio je prelomni  momenat. Licemerna politika Mila Đukanovića  dosadila je dominantnoj većini naroda  i ispunjeni su svi uslovi da definitivno bude poražen. Ipak bilo bi pogrešno Đukanovića podceniti. Previše protivkandidata, trzavice i svađe među njima, mogu demoralisati  jedan broj glasača u drugom krugu i tako Đukanoviću baciti politički pojas za spasavanje - zaključuje Damjanović.

Zogović: Podele ključni narativ

Poslanik Demokratskog fronta Milun Zogović veruje da su prošla vremena jeftinih političkih gafova i trikova kojima se služi Milo Đukanović i da jedino on nije svestan prevaziđenosti takvih politika.

- Pošto se po jutru dan poznaje Đukanović koji se po treći put kandiduje za predsednika Crne Gore najavio je da će pokušaj fabrikovanja  podela biti njegov ključni narativ u kampanji, što ne čudi, jer su  decenijama podele jedini proizvod politike koju je nudio građanima - kaže za Novosti Zogović, dodajući da je na taj način otvaran prostor da se iza zavese pustoši Crna Gora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Možete da pišete što god vam volja, ali Milo će pobediti na predstojećim izborima za predsednika Crne Gore. I to pošteno...prvi put bez onih fiktivnih 15.000 Albanaca iz Albanije, koji zaista poseduju Ličnu kartu Crne Gore. Posle pobede, Milo je obećao da će podići spomenik Amfilohiju Radoviću u znak zahvalnosti za podršku crkve u stvaranju nezavisne Crne Gore.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija