• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. C.

10.03.2023

13:53

CRNU GORU TRESE SKANDAL PRED IZBORE! Milo, influenser i Danilović FALSIFIKOVALI POTPISE?!

Balkan

CRNU GORU TRESE SKANDAL PRED IZBORE! Milo, influenser i Danilović FALSIFIKOVALI POTPISE?!

Podeli vest

Kampanja za predsedničke izbore u Crnoj Gori tek je počela, a već je otkrivena izborna prevara koja bi mogla da dovede u pitanje i održavanje izbora 19. marta!

Naime, Državna izborna komisija (DIK) u utorak je pustila u rad aplikaciju za proveru potpisa podrške kandidatima za predsednika Crne Gore, nakon čega su usledile žalbe građana koji su DIK obavestili da su njihovi potpisi falsifikovani, a lični podaci zloupotrebljeni?!?

Najveći broj pritužbi odnosi se na potpise koje je dobio nezavisni kandidat Jovan Radulović Jodžir, influenser iz Podgorice. Birači koji tvrde da njemu nisu dali potpise, a nalaze se među potpisnicima, kažu da su podršku zapravo dali predsedničkom kandidatu DPS-a Milu Đukanoviću. U ovom slučaju još je interesantnije što je Jovan Radulović potpise za kandidaturu predao pola sata pre isteka roka i što je pre toga viđen kako izlazi iz prostorija DPS-a!!!

Potpuni haos

Prevara sa potpisima birača otkrivena preko aplikacije za proveru potpisa koju je DIK pustio u rad u utorak

Takođe, javili su se i građani koji tvrde da su podršku dali Jakovu Milatoviću iz Evrope sad, a da je njihov potpis takođe otišao Jodžiru!

Influenser tvrdi da se protiv njega vodi hajka jer je 'pomrsio konce mnogima'.

- Ja sigurno nisam išao po kućama i krao lične karte! Ova hajka je samo proizvod svih onih retrogradnih politika prošlosti koji nikako ne mogu da se pomire s tim da im je jedan autsajder pomrsio konce - rekao je Radulović, koji je upitao i kako 'nije isplivao nijedan potpis podrške kandidatu Goranu Daniloviću'.

Međutim, falsifikovani potpisi podrške našli su se i kod lidera Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića. Tako je na spisku birača koji su dali svoj potpis za Danilovića i ime reprezentativca Crne Gore u džudou Marka Jancera, koji je to negirao.

- Nisam dao nikakav potpis podrške za Gorana Danilovića! Ovo je krivično delo i razmisliću da podnesem prijavu jer ne želim da neko zloupotrebljava moje lične podatke - poručio je Jancer.

Tužbe je najavio i građanski aktivista Demir Hodžić, čiji su podaci iskorišćeni za podršku influenseru Jovanu Raduloviću.

- Tužbu pokrećem definitivno, samo je pitanje protiv koga sve i da li će neka institucija biti predmet tužbe. Čitav izborni proces je doveden u pitanje ovim zloupotrebama i treba ga ponoviti. Svi potpisi, a ne samo lični podaci treba da se provere - zaključuje Hodžić.

Predsednički kandidati Milo Đukanović i Goran Danilović nisu se oglašavali povodom ovog skandala do zaključenja ovog broja Informera.
 

Moj ugao
Ivan Obradović, advokat iz Tivta

Ako se već sada i u ovoj fazi izbornog ciklusa ovakve zloupotrebe dešavaju, pa kako i šta da očekujemo tokom samog izbornog dana? Građani i javnost očekuju od DIK odgovore i zvaničan stav po pitanju ovog skandala.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Milo će biti novi-stari predsednik. Nažalost, ali tako je. Pošto Mandić ne može pobediti u ovoj neravnopravnoj trci, onda... za Srbe je Milo manje zlo od dvojice ultra Crnogoraca, Bečića i Milatovića, koji su uzgred rečeno prelivode i sve što rade, rade isključivo za pare i zbog para. Srbima mora biti jasno da moraju u savez sa Milom, ako misle da opstanu i ostanu u Crnoj Gori. Dakle, zaboravite Dritana, Bečića, Jokovića, Milatovića, Spajića i formirajte vlast sa Milom. Velika Pravoslavna koalicija sad je moguća, jer nema više Amfilohija, koji je zavadio Srpski narod u Crnoj Gori. On je stvorio Crnogorce, a ne Milo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija