• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

12.03.2023

12:48

OPTUŽEN ČLAN "BERANSKE" GRUPE! Vuk Vulević nelegalno nosio pištolj, TUŽILAC TRAŽI DA SE VRATI U PRITVOR

podgorički Dan, Lazar Ružić

Balkan

OPTUŽEN ČLAN "BERANSKE" GRUPE! Vuk Vulević nelegalno nosio pištolj, TUŽILAC TRAŽI DA SE VRATI U PRITVOR

Podeli vest

Osnovno državno tužilaštvo u Beranama će u zakonskom roku izjaviti žalbu protiv rešenja Osnovnog suda u Beranama kojim je kao neosnovan odbijen predlog za određivanje pritvora Vuku Vuleviću.

- Osnovno državno tužilaštvo u Beranama je Osnovnom sudu u Beranama podnelo optužni predlog protiv V.V. iz Berana, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, na način što je bez izdate odgovarajuće isprave, neovlašćeno na javnom mestu nosio vatreno oružje i municiju i to pištolj crne boje marke „CZP-07“ 9x19 -češka zbrojevka kalibra 9 mm sa mehanički uklonjenim fabričkim serijskim brojem u kojem se nalazio okvir sa 14 komada metaka kalibra 9 mm i u čijoj cevi se nalazio jedan metak kalibra 9 milimetara - stoji u saopštenju.

Vuleviću se stavlja na teret da je, u ugostiteljskom objektu „Marx“, u ul. Mojsija Zečevića u Beranama, neovlašćeno na javnom mestu nosio vatreno oružje i municiju, odnosno jedan pištolj i 15 komada metaka.

Foto: podgorički Dan, Lazar Ružić

Vuk Vulević po izlasku iz pritvora

Kako se navodi, prilogu optužnog predloga su dostavljeni dokazi koji potvrđuju osnovanu sumnju, a što predstavlja osnovni preduslov da bi se nekom odredio pritvor.

- Takođe, Osnovno državno tužilaštvo u Beranama je dalo jasne, argumentovane i obrazložene razloge koji opravdavaju određivanje pritvora zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva zbog njegovih čestih prelazaka preko državne granice, te okolnosti da će ponoviti krivično delo s obzirom na njegovu raniju višestruku osuđivanost, koje su utvrđene iz dokaza predloženih u optužnom predlogu, a koje kroz svoju praksu priznanje i Evropski sud za ljudska prava, kao i nacionalni sudovi u Crnoj Gori, s tim što će tužilaštvo konkretnije razloge izneti u žalbi - zaključuje se u saopštenju.

Vulević je u evidenciji policije označen kao pripradnik "beranske" kriminalne grupe. Hapšen je 2010. godine na aerodromu u Frankfurtu po poternici Interpola, koja je raspisana zbog krivičnih postupaka koji su se vodili protiv njega Crnoj Gori za pokušaj ubistva i učešće u krijumčarenju droge.

Vulević je od strane inspektora saslušavan  i u sklopu istrage o dvostrukom ubistvu na Veruši koje se desilo 2020. godine. Kkao je tada objavio podgoriči "Dan", Vulević je saslušavan zbog ubsitva Vinetua Strugara (50) i njegovog tjelohranitelja Milovana Radovića (40), koji su ubijeni u 30. maja 2020. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija