• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

20.03.2023

14:10

JE LI MOGUĆE DA SU PLENKOVIĆ I NJEGOVI OVOLIKO NESPOSOBNI?! Puhovski pokopao hrvatsku vladu zbog Banije, ovo je bez premca - pa ni sopstvenu zgradu nisu uspeli da srede!

printscreen

Balkan

JE LI MOGUĆE DA SU PLENKOVIĆ I NJEGOVI OVOLIKO NESPOSOBNI?! Puhovski pokopao hrvatsku vladu zbog Banije, ovo je bez premca - pa ni sopstvenu zgradu nisu uspeli da srede!

Podeli vest

Bez premca najveći neuspeh aktuelne hrvatske vlade Andreja Plenkovića je obnova Zagreba i Banije posle razornih zemljotresa, ocenio je danas politički analitičar Žarko Puhovski.


U sredu, 22. marta, navršiće se tri godine od razornog zemljotresa u Zagrebu, gde, kao ni na Baniji, nema velikih pomaka po pitanju obnove.

- Meni se čini da je to bez premca najveći neuspeh ove vlade. Ovo je baš njihov problem i tu se pokazali nedovoljno sposobnim – od toga da sopstvenu zgradu i zgradu parlamenta nisu uspeli koretkno da urede u roku od dve godine do toga da nemaju koncept - kazao je Puhovski za zagrebačku N1 tv.

Oni su, kaže, zaista verovali u svoje reči, da sistem funkcioniše, a nisu shvatili da je to vanredno stanje.

- Ako treba ukinuti odredbe za javnu nabavku na neko razdoblje, ukinuti neka ovlašćenja konzervatora u Zagrebu, ako treba mobilizovati neka javna poduzeća da rade u Glini, Petrinji, Sisku… Nisu se usuduli izaći iz kutije jer su verovali da će sistem to napraviti - kaže Puhovski.

On navodi da bi možda u tom slučaju, na primer,  pri zadiranju u javnu nabavku, bili optuženi za korupciju. To, kaže, smatra državničkim potezom i u tom slučaju bi imali konkretne pokazatelje rada, na primer, veći broj izgrađenih zgarda. 

- Ovako korupcija nije smanjena - konstatuje Puhovski.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija