• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Z. Jevtić

04.04.2023

07:00

MILO NESTAJE SA POLITIČKE SCENE, ON I NJEGOV DPS NEMAJU NIKAKVE ŠANSE NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA 11. JUNA!

Tanjug/AP/Risto Božović

Balkan

MILO NESTAJE SA POLITIČKE SCENE, ON I NJEGOV DPS NEMAJU NIKAKVE ŠANSE NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA 11. JUNA!

Podeli vest

Ubedljiv poraz Mila Đukanovića, sada već odlazećeg predsednika Crne Gore, u drugom krugu predsedničkih izbora od Jakova Milatovića jasno ukazuje na kraj karijere lider DPS, jer njegova partija nema nikakve šanse na parlamentarnim izborima 11. juna, ocenjuju analitičari!

Đukanović je u drugom krugu predsedničkih izbora dobio 39,9 odsto glasova, naspram Milatovića, za koga je glasalo ubedljivih 60,1 procenat izašlih birača. Izlaznost na izborima bila je velika, više od 70 odsto birača izašlo je na glasanje. Milatovićevu pobedu građani su proslavili na ulicama, uz srpske zastave, vatromet, bakljadu, petarde...

Istorijska promena

Milo Đukanović se posle izbora kratko obratio javnosti, priznavši svoj poraz i čestitajući pobedu protivkandidatu.

- Crna Gora je izabrala i ja taj izbor poštujem. Čestitam Jakovu Milatoviću. Želim mu da bude uspešan predsednik. Ako on bude uspešan, to može značiti da Crna Gora može biti uspešna država - saopštio je Đukanović, odbivši da odgovara na pitanja novinara.

Jakov Milatović, na drugoj strani, poručio je da je ovo istorijska pobeda, koju je Crna Gora čekala više od 30 godina.

- Rekli smo zbogom pogubnom režimu Mila Đukanovića i poslednjem diktatoru u Evropi - istakao je Milatović.

Vučić čestitao Milatoviću

Foto: printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Jakovu Milatoviću pobedu na predsedničkim izborima u Crnoj Gori i poručio da je uveren da će novi predsednik pokazati čvrstu volju da građanima obezbedi život u miru i napretku.
-  U Srbiji ćete uvek imati pouzdanog partnera u razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan - naveo je Vučić.

Komentarišući izborne rezultate i ubedljiv Đukanovićev poraz, docent FPN Stefan Surlić kaže da su izbori pokazali da je moguće da se narod u Crnoj Gori konačno reši autoritarnog režima na demokratski način. 

- Predsednički izbori u Crnoj Gori bili su svojevrsni čas demokratije, pokazna vežba kako je moguće u fer uslovima smeniti poslednje ostatke autoritarnog režima. Na izbore je, ne računajući dijasporu, izašla skoro cela Crna Gora. Zacementiran je poraz DPS i Mila Đukanovića, koji je označen posle parlamentarnih izbora 2020. godine. Đukanović je, eto, doživeo da mu se nalepi epitet koji je svojevremeno izrekao za Miloševića, da je prevaziđen političar - ističe Surlić.

Lekić: Građani slave sa razlogom

Foto: Beta

Građani slave sa razlogom, jer je konačno i formalno poražen čelnik hibridnog režima i endemske korupcije, inspirator dubokih podela i uzurpator vlasti u stvorenim uslovima kontrolisanih institucija, ističe lider DEMOSA Miodrag Lekić.

Analitičar iz Crne Gore Miloš Bešić naglašava da su građani poslali jasnu poruku da žele da se reše Đukanovićevog oligarhijskog režima.

- Građani su poslali jasnu poruku da hoće promene. Njihova želja je da nova politička elita vodi računa o njihovim problemima, a ne da se elitistički i oligarhijski upravlja čitavim društvom na štetu građana Crne Gore - podvlači Bešić.

Izgubio je svu vlast

Dražen Živković, glavni i odgovorni urednik televizije Prva u Crnoj Gori, ocenjuje da je ovo velika zajednička pobeda svih građana i da je dobro što je Đukanović konačno izgubio vlast.

- Đukanovića je na izborima pobedio narod. Ovo je velika narodna pobeda, zajednička pobeda Jakova Milatovića, Andrije Mandića, Alekse Bečića i Gorana Danilovića. Najvažnija stvar koja se desila jeste da je jedan diktator, a to Đukanović svakako jeste, konačno izgubio svu moguću vlast u Crnoj Gori - zaključuje Živković.

Joanikije: Milatović je zasluženo pobedio!

Foto: Printskrin Youtube/Hram

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije čestitao je Jakovu Milatoviću pobedu, uz želju da njegovo upravljanje državom bude srećno, mirno i na opšte zadovoljstvo svih građana.
- Zaslužili ste visoko poverenje naroda Crne Gore, koji vas je demokratski izabrao za novog predsednika. Uvereni smo da ćete biti mudar i u svemu dostojan predsednik svih građana, koji će vam nesumnjivo dati snažnu podršku da našu otadžbinu učinite državom vladavine prava i pravde, zemljom bratske sloge i slobode, bogatom i uglednom u celom svetu - poručio je Joanikije.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
rale1

pre 1 godinu

Kazu da je Milovo pola Crne Gore e pa sad da vidimo sta ce uraditi da se Crna Gora vrati u normalu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija