• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Adria TV/Lupa - Press

05.04.2023

16:52

CRNOGORSKI SULTAN! Pogledajte NEVEROVATNO imanje Đukanovića koje je izgradio na uzurpiranoj državnoj zemlji! Inspekcija rekla: "RUŠI" (VIDEO)

youtube.com/Tanjug

Balkan

CRNOGORSKI SULTAN! Pogledajte NEVEROVATNO imanje Đukanovića koje je izgradio na uzurpiranoj državnoj zemlji! Inspekcija rekla: "RUŠI" (VIDEO)

Podeli vest

Odlazeći predsednik Crne Gore Milo Đukanović uzurpirao je dve parcele, koje su u vlasništvu države, i na njima sagradio zid visok nekoliko metra u mestu Kočani kod Nikšića.

To je zaključak istraživanja koje je sprovela Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA.

Radi se o parcelama 1425/1 i 1425/3 KO Kočani, za koje je kao subjekt raspolaganja navedena Opština Nikšić.

U avgustu 2020. godine LUPA je objavila istraživanje u kojem je otkriveno da je Urbanističko–građevinska inspekcija čekala punih devet godina da predsednik države pokrene postupak legalizacije bespravno sagrađenih objekata u Nikšiću, kako ti objekti ne bi bili srušeni.

Uprava za katastar i državnu imovinu beleži da Đukanović u naselju Kočani u svom vlasništvu ima nelegalno sagrađenu „pomoćnu zgradu“ od 270 kvadrata i „porodičnu stambenu zgradu“ od 63 kvadrata.

Predsednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković potvrdio je za potrebe ovog istraživanja da je predsednik države nelegalno gradio objekte i uzurpirao državnu imovinu.

- Činjenica da je predsednik države, gospodin Đukanović, nelegalno gradio objekte, pritom, saglasno informacijama koje imam, ne uputivši i ne dobivši niti jedan papir od nadležnih institucija i to bi definitivno bilo za rubriku verovali ili ne, da se ne radi o čoveku koji je poznat po tome što je kao predsednik države osnovao of-šor kompaniju. Da skandal bude veći, gospodin Đukanović je deo nelegalnih objekata izgradio na parcelama koje se nalaze u vlasništvu države Crne Gore sa pravom raspolaganja datim Opštini Nikšić. Naime, radi se o parcelama 1425/1 i 1425/3, prilikom čije uzurpacije se verovatno vodio principom državno — to je moje - kazao je Vuković.

Dodao je da “kao neko ko neiscrpno i isprazno ponavlja mantru o poštovanju zakona i propisa, a pritom se radi o, još par dana, prvom čoveku države, gospodin Đukanović po ko zna koji put prednjači u njihovom kršenju”.

- Ne čudi ni ćutanje na kršenje niza propisa od strane predsednika države jer ne bi bio prvi put da su interesi partijskog šefa stavljeni ispred javnog interesa. Sve ovo dokazuje da je, pored ogromne štete koju je tokom više od 30 godina vladavine nanosio Crnoj Gori na svakom planu, istaknutom patrioti nije falilo energije i elana u nameri da otme i prisvoji svaki centimetar kvadratni i svaki evro cent od države. Podsetiću da je, donedavno, predsednik države govorio o „pašnjacima“ i „ruševinama“ koje poseduje u Kočanima, a ipak, istraživanja i argumenti LUPE i MANS-a, te dokumenta koja su stavljena javnosti na uvid ubedljivo demantuju njegove navode i dokazuju da je, i u ovom slučaju, gospodin Đukanović „zaobilazio“ istinu - rekao je Vuković.

Istakao je da veruje da niko nema pravo da bude naivan i začuđen podatkom da se divljom gradnjom i uzurpacijom državne imovine bavi predsednik države koji, da bi izbegao plaćanje poreza u zemlji kojom rukovodi, razvija of-šor biznise.

- Na kraju, uveren sam da će, od 2. aprila, Crna Gora dobiti novog predsednika a da će, u vremenu pred nama biti i novih, zanimljivih priloga rasvetljavanju „patriotskog“ delovanja pojedinaca i određenih struktura u trodecenijskom posrtanju Crne Gore - zaključio je Vuković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Milo Đukanović i Aleksandar Vučić su stari pajtaši i pred svake predsedničke izbore su jedan drugom pomagali da oba ostanu na vlasti - Vučić je uz pomoć svojih dvonogih poslušnih džukela čak smislio i u javnost lansirao laž da je na Mila planiran atentat a da su atentat smislili Rusi i zato je u medijima slepo odanim Vučiću bilo mnoštvo tekstova i emisija o tom izmišljenom atentatu i ta izmišljotina je nazvana ,,ruski špijun'', ali u tu izmišljotinu su poverovali oni čiji je IQ za dva.tri broja veći od broja obuće koju nose. PS: Kako li je Vučić doživeo Milov poraz i da li se umalo zadavio dok je gutao gorku knedlu posle vesti o porazu Đukanovića? :)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak
Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak

Lekarsko veštačenje Miroslava Mike Aleksića, koje je trebalo da utvrdi njegovu procesnu sposobnost, dostavljeno je Višem sudu u Beogradu nakon zahteva sudskog veća zbog čestih odgoda ročišta uz objašnjenje da je vlasnik škole glume, koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica škole, u lošem zdravstvenom stanju.

01.05.2024

08:02

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija